Hírek

Jövő decemberben Tom Hollanddal érkezhet az Uncharted

Több év előkészület után úgy néz ki, végre valós premierdátumot kapott az Uncharted videójáték feldolgozása. A jövő karácsony előtt mozikba kerülő filmnek azonban komoly riválisokkal kell szembenézni a pénztáraknál.

Dan Trachtenberg, a Cloverfield Lane 10 rendezője dirigálja végül a kultikus videójátékból készült filmes adaptációt, a főszereplő Nathan Drake-et pedig a legutóbbi Pókember filmek főszereplőjeként ismert Tom Holland alakítja – adta hírül a Collider. Egy újabb színész, Bryan Cranston érkezéséről egyelőre még csak pletykálnak, más szereplőkről pedig még semmi hír nincs.

A Sony Entertainment 2020. december 18-ra tűzte ki a premierdátumot. Az ügy azért sem egyszerű, mert ezen a napon debütál Steven Spielberg West Side Storyja Ansel Elgorttal és a Paramount projektje Eddie Murphyvel, az Amerikába jöttem folytatása.

A Sony azonban nehezen jutott el eddig a pontig is. A 2007-ben megjelent videójáték első tervezett premierje 2016 júniusa volt, azt azonban szűk egy évvel a dátum előtt csatorna 2017 nyarára tette. Ráadásul több felmerülő rendező is kihullott a projekt mögül, ami további csúszásokat eredményezett.

A kezdeti fázisban például David O’Russellt kérték fel rendezőnek, a filmben pedig szerepelt volna Mark Wahlberg, Robert De Niro és Joe Pesci is. Később Seth Gordon és Shawn Levy is megállapodott a stúdióval. Előbbi azonban kreatív nézetkülönbségek miatt, utóbbi pedig a Free Guy forgatása miatt szállt ki az Unchartedból.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..