Hírek

Jövő évi pályázatokról, támogatásokról döntött az NMHH Médiatanácsa

A jövő évi animációs, ismeretterjesztő és dokumentumfilmes pályázat keretösszegéről, illetve kilenc ismeretterjesztő film támogatásáról és rádiófrekvenciákról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa idei utolsó ülésén.

A médiatanács csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 760 millió forint értékben hirdették meg a jövő évi animációs, ismeretterjesztő és dokumentumfilmes pályázatokat, a Kollányi Ágoston-pályázat harmadik fordulójában pedig kilenc ismeretterjesztő film összesen 80 millió forint támogatásban részesül.

A Magyar Média Mecenatúra program keretében meghirdetett 760 millió forintos támogatás célja, hogy a nézők minél több színvonalas, maradandó kulturális értéket képviselő kortárs alkotással találkozzanak a televízióban – olvasható a közleményben.

A Kollányi Ágoston-pályázaton keresztül 250 millió forintból ismeretterjesztő filmek készülhetnek, az Ember Judit-pályázat 330 millió forinttal dokumentumfilmek gyártását támogatja, a Macskássy Gyula-pályázat pedig animációs filmek készítéséhez járul hozzá. A pályázatok első fordulóiban a szinopszisok beadási határideje 2017. február 2.

A médiatanács a Magyar Média Mecenatúra programjában a Kollányi Ágoston-pályázat harmadik fordulójában kilenc ismeretterjesztő film és sorozat – köztük egy határon túli alkotás – elkészítését támogatja.

Döntés született emellett arról is, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. kérelmére a médiatanács 2017-re szóló hatósági szerződést köt a szolgáltatóval, amelyben rögzítik, hogy a műsorstruktúra módosításával növelik a magyar műsorszámok és a független műsorkészítők által előállított műsorszámok arányát, illetve egyéb intézkedéseket tesznek a médiapiac sokszínűségének növelése érdekében.

A médiatanács hozzájárult az Ozone FM-hálózat tagjainak névváltoztatási kérelméhez, ennek megfelelően nyolc helyi adón a frekvenciajelzéssel ellátott Rádió 1 elnevezéseken sugároznak majd.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya