Hírek

Jövő ősszel érkezik Rian Johnson rejtélyes krimije

Hálaadásra időzíti a Lionsgate Rian Johnson várva várt krimijét, a Knives Outot, amiben többek között Daniel Craig és Chris Evans is szerepet kap majd.

Rian Johnson miután elkészítette minden idők legmegosztóbb Star Wars-filmjét, Az utolsó Jediket, impozáns szereplőgárdával tér vissza a szerzői filmek világába. A Knives Out stábja tömve van igazi A-listás sztárokkal: a gyilkossági ügyben nyomozó detektív bőrébe Daniel Craig bújik majd, hozzá csatlakozik a Marvel Univerzum Amerika kapitánya, Chris Evans, illetőleg Michael Shannon, Lakeith Stanfield, Jamie Lee Curtis, Christopher Plummer és Don Johnson.

A premierdátum november 27-ére lett kitűzve az Államokban, hálaadás hétvégéjére. A projekt létrejöttében szerepet játszott, hogy Danny Boyle felállt a Bond 25 rendezői székéből, így még mielőtt Cary Fukunaga váltotta volna, Craig határidőnaplójába pont befért a Knives Out, Ram Bergman és Rian Johnson lecsaptak rá, hogy egy Agatha Christie-szerű gyilkosság sztori főhősének kiáltsák ki.

Daniel Craig szakmát vált: kém helyett detektívnek áll

Rian Johnson, aki a hírek szerint a következő Star Wars-trilógiát rendezi, még mielőtt visszatérne a filmszériához, saját forgatókönyvéből készíti el a Knives Outot, melynek részleteiről még keveset tudni, mivel titokban zajlanak az előmunkálatok.

Avatar

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya