Hírek

Jövő ősszel jön az Overlord, J. J. Abrams világháborús horrorja

Overlord

2018. október 26-ra jelölte ki az Overlord című világháborús horror premierdátumát a Paramount Pictures és a Bad Robot, a világhírű rendező, J. J. Abrams produkciós cége. A főszerepet Jovan Adepo, az Oscar-díjas Fences színésze és Wyatt Russell játssza majd, akit pedig számtalan középszerű filmben láthattunk.

A rendező Julius Avery lesz, aki rendezett már akciófilmet Ewan McGregorral és Alicia Vikanderrel (az itthon csak DVD-n megjelent Fenegyerek), producer pedig Abrams és Lindsey Weber lesz, mindketten a Bad Robot révén. A forgatókönyvet Billy Ray (Phillips kapitány) és Mark L. Smith (A visszatérő) írta.

A film története 1944-ben, a normandiai partraszállás előestéjén játszódik. A főszereplők egy amerikai ejtőernyős egység tagjai, akiknek az ellenséges vonal mögé érkezve kell egy veszélyes küldetést teljesíteni. Ahogy azonban közelítenek a célponthoz, egyre világosabbá válik, hogy ez így sokkal több katonai küldetésnél.

A két főszereplő március óta ismert. Adepo az itthoni semmilyen formában meg nem jelent, de sokak által ismert Oscar-díjas Fencesben játszik. A Denzel Washington és Viola Davis által játszott karakterek fiát, Coryt alakítja. Látható még továbbá Michael Murphyként az HBO A hátrahagyottak című sorozatában.

A film premierdátumát az akkor közelgő Halloween miatt választották.

(Szöveg és kép: Variety)

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com