Hírek

Jövő tavasszal mutathatják be az Argo 2-t

Argo 2

Argo 2Befejeződött Árpa Attila filmje, az Argo 2 forgatása. A rendező az MTI-nek elmondta, hogy a bemutatót 2014 tavaszára tervezik.

A 33 napos forgatás nagyrészt Budapesten zajlott, de voltak egzotikus helyszínek is, például Miami, ezenkívül dolgoztak Szlovákiában és Rétságon.

A rendező elmondta, hogy mivel folytatásról van szó, meg szeretnének felelni a rajongók elvárásainak, emellett olyan történetet képzeltek el, amely magában is megállja a helyét. „Az alaphelyzet megmaradt: itt vannak a magyar tahó bűnözők, akik Magyarország területén mindig győznek a profi, high-tech külföldi bűnözőkkel szemben” ‒ magyarázta a rendező. „Egy japán szindikátus meg szeretne szerezni egy adathordozót, amelyet itt őriznek Magyarországon. Felbérelnek egy magyar társaságot, ám véletlenek és balesetek során éppen a Kovács Lajos által alakított Balogh Tibi suttyó bandájára bukkannak” ‒ ismertette a cselekményt.

A film a Magyar Nemzeti Filmalap 296 millió forintos gyártási támogatásával készül. Árpa Attila felidézte: két éve kezdtek el a filmmel dolgozni, ám a hazai finanszírozási rendszer átalakítása miatt éppen nem volt hol pályázni. Akkor a költségvetés alapjait közösségi finanszírozással akarták előteremteni, hiszen az Egyesült Államokban ez működő modell. „A legismertebb így készült film az Iron Sky, amely bár nem lett nagy siker, mégis a rajongók dollárjaiból forgott” ‒ fogalmazott a rendező. Hozzátette, hogy végül a teljes költségvetés tíz százalékát dobták össze a „kisbefektetők”.

Árpa Attila pörgős akciófilmet tervez sok lövöldözéssel és az előző résznél is több vérrel. A filmben új szereplőként tűnik fel Bán János, Kulka János, Nagypál Gábor, Bánfalvy Ágnes, Andorai Péter, Téglás Zoltán, a régi gárdából például Bicskey Lukács, Kovács Lajos, Scherer Péter és Kiss József játszik.

A film főcímzenéjét a Tankcsapda írta.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya