Hírek

Jövő tavasszal mutathatják be az Argo 2-t

Argo 2

Argo 2Befejeződött Árpa Attila filmje, az Argo 2 forgatása. A rendező az MTI-nek elmondta, hogy a bemutatót 2014 tavaszára tervezik.

A 33 napos forgatás nagyrészt Budapesten zajlott, de voltak egzotikus helyszínek is, például Miami, ezenkívül dolgoztak Szlovákiában és Rétságon.

A rendező elmondta, hogy mivel folytatásról van szó, meg szeretnének felelni a rajongók elvárásainak, emellett olyan történetet képzeltek el, amely magában is megállja a helyét. „Az alaphelyzet megmaradt: itt vannak a magyar tahó bűnözők, akik Magyarország területén mindig győznek a profi, high-tech külföldi bűnözőkkel szemben” ‒ magyarázta a rendező. „Egy japán szindikátus meg szeretne szerezni egy adathordozót, amelyet itt őriznek Magyarországon. Felbérelnek egy magyar társaságot, ám véletlenek és balesetek során éppen a Kovács Lajos által alakított Balogh Tibi suttyó bandájára bukkannak” ‒ ismertette a cselekményt.

A film a Magyar Nemzeti Filmalap 296 millió forintos gyártási támogatásával készül. Árpa Attila felidézte: két éve kezdtek el a filmmel dolgozni, ám a hazai finanszírozási rendszer átalakítása miatt éppen nem volt hol pályázni. Akkor a költségvetés alapjait közösségi finanszírozással akarták előteremteni, hiszen az Egyesült Államokban ez működő modell. „A legismertebb így készült film az Iron Sky, amely bár nem lett nagy siker, mégis a rajongók dollárjaiból forgott” ‒ fogalmazott a rendező. Hozzátette, hogy végül a teljes költségvetés tíz százalékát dobták össze a „kisbefektetők”.

Árpa Attila pörgős akciófilmet tervez sok lövöldözéssel és az előző résznél is több vérrel. A filmben új szereplőként tűnik fel Bán János, Kulka János, Nagypál Gábor, Bánfalvy Ágnes, Andorai Péter, Téglás Zoltán, a régi gárdából például Bicskey Lukács, Kovács Lajos, Scherer Péter és Kiss József játszik.

A film főcímzenéjét a Tankcsapda írta.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!