Hírek

Jövőre is indul magyar film Kusturica fesztiválján

wartburgA szerb filmek mellett magyar, bolgár, kínai, orosz és mexikói filmeket is bemutatnak a kilencedik Kustendorf szerbiai film- és zenei fesztiválon január 22. és 27. között – olvasható Emir Kusturica szerb filmrendező fesztiváljának honlapján.

A legfőbb díjakért – az Arany-, az Ezüst- és a Bronztojásért – tizenhét film indul. Magyarországot Borbás Dávid Wartburg című rövidfilmje képviseli. Az alkotás egy 2010-ben megtörtént abszurd és tragikus postarablás eseményeit, körülményeit kísérli meg felidézni: két tisztességes családapa filmekből felkészülve saját Wartburggal indult rabolni, de a tököli börtön előtt lerobbant a kocsi.

Az alkotásokról háromtagú nemzetközi zsűri dönt, azt azonban egyelőre nem közölték, hogy kik alkotják a bizottságot. Díjazzák a legjobb operatőrt is. A fényképezésért járó Vilko Filac-díjat – amely az Underground, az Arizonai álmodozók és a Cigányok ideje című filmek szlovén operatőréről neveztek el – két szakember ítéli oda.

A filmvetítések mellett az utóbbi évek legjobb filmjeinek készítői előadásokat is tartanak.

Figyelem! Az MTI téves tájékoztatása miatt a nevezett versenyfilmhez eredetileg más tartalmat írtunk. A bekezdés javítottuk, olvasóinktól ezúton is elnézést kérünk.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés