Hírek

Jövőre is lesz BIDF

Az öreg Gorbacsovtól a sztriptíztáncos mérnökig, az anorexiás fotóművésztől a képtolvajig, ördögökről és angyalokról szóló történetek a filmvásznon – érkezik a 7. Budapest International Documentary Festival.

2021-ben sem marad el a BIDF, azaz a dokumentumfilmek budapesti fesztiválja: bár eddig január végén szokták megrendezni a fesztivált, 2021-ben március elejére tették át a szervezők, bízva abban, hogy kora tavasszal már biztonságosan meg lehet tartani.

A 2021-es Budapest International Documentary Festival a legújabb (2019-ben és 2020-ban készült), sikeres nemzetközi dokumentumfilmeket vonultatja fel. A filmek között Oscar-díjas és Oscar-jelölt, Európa-díjas, valamint a velencei, a locarnói, a karlovy vary-i, a Berlinalén és a Sundance fesztiválokon díjazott filmek is szerepelnek.

A fesztivál mottója: „Az igazság művészete”.

Az elmúlt hat év nemzetközi-, és legfőképp a hazai közönség köreiben elért sikerei és telt házas vetítései után a Budapest International Documentary Festival 2021-ben hetedik alkalommal hozza el Magyarországra mindazokat a kiváló filmalkotásokat, amelyek jószerivel másképp nem jutnának el a hazai közönséghez” – írja a sajtóközlemény. A BIDF 2021 díjairól egy huszonöt fős, nemzetközi és hazai szaktekintélyből és alkotóból álló zsűri dönt.

A fesztivál egy hete alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése látható majd párhuzamosan a Cinema City Mammut termeiben. A versenyfilmjeinek meghívott alkotói minden vetítést követően közönségtalálkozót tartanak.

Bővebb információk a honlapon és a Facebook csoportban olvashatók majd.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com