Hírek

Jövőre kezdik forgatni a Jurassic World 2-t

Jurassic World (2015)

jurassic_world_3 A jócskán vegyes szakmai és rajongói fogadtatás ellenére újabb folytatást kap a Jurassic Park. A Jurassic World 2. részét jövőre kezdik forgatni, 2018-ban pedig már be is ülhet rá, aki akar – írja a collider.

Hogy Spielberg 1993-as klasszikusa vitathatatlan értékekkel bír és a mai napig is elszórakoztatja az embert akár a 20. nézés alkalmával is, az kétségtelen. Ahogy az pedig ilyenkor lenni szokott, egy ekkora sikert elérő alkotásnak szinte kötelező folytatást kapnia. A Jurassic Park két utódfilmet is megélt, hogy aztán jó pár évig megmaradjanak a VHS kazetták élményei. 2015-ben azonban újabb bőrt húztak le a dinoszauruszok felélesztéséből: elkészült a Jurassic World. A film a tavalyi év talán egyik legmegosztóbb alkotására sikeredett, hiszen sokan üdvözölték a hajdani hangulat, történet és látványosság visszatértét, mások éppen, hogy az újdonságot és a CGI technika minőségibb megnyilvánulását hiányolták. A szerkesztőségben utóbbi nézők tábora volt túlsúlyban, így még a 2015-ös év csalódásai közé is beszavaztuk a filmet.

Persze az esetleges folytatások valljuk be, ritkán a nézői elégedettség, mint sem a bevételek eredményei alapján készülnek. A Jurassic World készítői pedig igen csak megtalálták a számításukat, hiszen a film a filmtörténet eddigi harmadik legnagyobb kasszasikere lett. Arról, hogy a valamilyen szinten meglepő adatok miért is a történetet ismét meglovagoló Hollywoodot igazolják, ebben a globalizálódó folytatásokat elemző cikkünkben olvashattok részletesen.

Az anyagi és részben közönségsiker pedig ismét győzedelmeskedni látszik, hiszen a film folytatást kap. A Jurassic World 2-t Juan Antonio Bayona rendezi majd, akinek az Árvaházat, A lehetetlent és néhány Londoni rémtörténetek epizódot is köszönhetünk. A projekt egyelőre Ancient Futures (Ősi jövők) alcímmel fut, a forgatás pedig már 2017 februárjában kezdetét is veszi Hawaii-on. Az elkészült alkotást pedig 2018 június közepén tervezik a mozikba vinni.

Az egyelőre biztos, hogy a főszerepet játszó Chris Pratt visszatér a filmbe Owen szerepében, illetve a partnerét alakító Bryce Dallas Howard is újabb két órában fog egy zseniális smink- és hajbemutatót tartani – csak reméljük ez alkalommal végre leveszi azt a fránya magassarkú cipőt.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya