Hírek

Jude Law szerint óriási szégyen, hogy dobozba tették Woody Allen új filmjét

Dom_Hemingway_jude_law

A színész megvédte a rendező tavaly forgatott új filmjét, az A Rainy Day in New Yorkot, miután a produkció lassan kihátrált a bemutató mögül.

Jude Law kiállt a Woody Allennel készített közös filmjük mellett, miután a forgalmazó, az Amazon határozatlan időre eltolta a film premierjét. Az A Rainy Day in New York több színésze, köztük Timothée Chalamet és Rebecca Hall is a #metoo  jegyében egy több mint húsz évvel ezelőtti molesztálós botrány végett határolódtak el a sokszoros Oscar-díjas szerzőtől.

A brit színész, akit legutóbb a Legendás állatok folytatásában láthattunk a New York Timesnak nyilatkozott az ügyről, ahol úgy fogalmaz „óriási szégyen” a film bemutatásának elkaszálása. „Szeretném látni” – kezdi a színész. „Rengeteg ember kemény munkája van abban a filmben, Woody Allent is beleértve.”

Woody Allen, Selena Gomez és Timothée Chalamet az A Rainy Day in New York forgatásán

Az Amazon Studios, ami egy öt filmre szóló szerződést kötött a rendezővel 2016-ban, augusztusban hozta nyilvánosságra döntését, amivel akár 25 millió dolláros veszteséget is elkönyvelhet a stúdió.

Law arról is beszélt, hogy nem akar csatlakozni a rendezőtől elhatárolódó Chalamet-hez és Hallhoz. „Nem érzem magam abban a helyzetben, hogy meg tudjam ítélni a szituációt. Úgy gondolom, eleget beszéltek róla. Ez egy személyes ügy.” – nyilatkozta a színész.

Az 1992-es vád szerint az 82 éves rendező nevelt lányát, Dylan Farrow-t zaklatta. Annak idején vizsgálat is zajlott az ügyben, de bűncselekmény hiányában vádemelés végül nem történt, amiről a rendező hajdani élettársa, Mia Farrow úgy fogalmazott, most már bán. Woody Allen a mai napig tagadja a vádakat.

Woody Allen mellett sok hollywoodi színész kiáll a mai napig, de rengeteg korábbi alkotótársa fordított hátat neki nyilvánosan, köztük Colin Firth, Ellen Page, Natalie Portman, Greta Gerwig, Michael Caine és Mira Sorvino. Az utolsó két aktor egyébként Oscart köszönhet Woodynak.

 

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com