Hírek

Julia Roberts és Denzel Washington újra összeáll egy Netflix-film erejéig

Harminc évvel A pelikán-ügyirat után a Leave the World Behind egy misztikus drámában hozza össze a két sztárt.

A kilencvenes évek egyik nagy műfaji filmje volt A pelikán-ügyirat, amely a krimik egyik szerethető sikere volt, nem kis részben Julia Roberts és Denzel Washington alakításának. A két, azóta Oscar-díjas színész ennek ellenére nem játszott együtt többet. Most a Leave the World Behind ismét összehozza a két színészt, kérdés, megmaradt-e a kémia ennyi idő után. Új filmjük ismét egy adaptáció, de ezúttal sokkal drámaibb szerepekben láthatjuk együtt a két színészt.

A Leave the World Behind egy Rumaan Alam-regény adaptációja, amely két felső-középosztálybeli család életét mutatja – az egyik fehér, a másik fekete. A két család az utóbbiéknál vendégeskedik a nyaralójukban, amikor

egy országos áramszünet működésképtelenné teszi az összes elektronikai eszközt.

A külvilág furcsa zajai és az állatvilág megvadulása megbillenti a hősök tartását, akik az aktuálpolitikai áthallásokat sem nélkülöző vádakkal ölik egymást, miközben azt sem tudják, valójában mi történik a külvilágban.

A film a Netflixre készül, amelynek sikerült a forgalmazói licitben az Apple-t és az MGM-et is kiütnie. A filmhez a rendező is megvan, Sam Esmail dirigál majd, aki korábban a Homecoming c. sorozatban forgatott Julia Roberts-szel inkább krimi vonalon. A producerei feladatokat a szériához hasonlóan ismét a színésznő vállalta el, noha ez nem mindig jelent jót a végeredményre nézve. Talán a Leave the World Behind megdönti ezt.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com