Hírek

Julia Roberts lesz a nő, aki bedöntötte a Nixon-kormányt; partnere Sean Penn lesz a Gaslit sorozatban

Gaslit-Julia-Roberts-Sean-Penn

Julia Roberts és Sean Penn legújabb sorozata, a Gaslit a Watergate-botrány eddig el nem mondott titkait tárja a nézők elé.

Julia Roberts és Sean Penn együtt szerepel a Gaslit című sorozatban, ami a Watergate-botrányt helyezi a középpontba. A Gaslit azután kapott zöld utat a Starz csatornától, hogy többen elhagyták a projektet – állítja a Deadline.

Joel Edgerton rendezte és szerepelt is volna a sorozatban, de – testvérével együtt – kiszállt onnan. A mostanában botrányaival nagy port kavaró Armie Hammer is kilépett a Nixon-korról szóló szériából. Edgerton és Hammer szerepeit még nem tudni ki fogja átvenni, de azt tudjuk, hogy Roberts és Penn milyen szerepben lesznek láthatók.

Julia Roberts a Gaslit főszerepében Martha Mitchellt alakítja, aki egy nagyszájú híresség Arkansas-i berkekben és felesége Nixon hűséges főállamügyészének, Johnnak (Sean Penn).

Párthovatartozásával ellentétes módon Martha Mitchell volt az első, aki nyilvánosan beszélt Nixon elnök részvételéről a Watergate-botrányban. Az események során Nixon elnöksége mellett Martha magánélete is válságba kerül. John Mitchell, mint államügyész az elnök egyik első embere és tanácsadója. A férfinek választania kell felesége és az elnök között.

A Gaslit forgatása még 2021 tavaszán elkezdődik. A sorozatot Robbie Pickering alkotta meg és ő is vezeti azt.

Pickering elmondta, „nagyon boldog vagyok, hogy megoszthatjuk Martha Mitchell szívszorító és fantasztikus történetét a világgal. Martha volt az első és a leghangosabb, aki felszólalt a kétbalkezes elnöki adminisztráció ellen. Ő volt az egyik legösszetettebb mártírja a korszaknak.”

Egyelőre egy rendező neve biztos: Matt Ross, aki korábban a Captain Fantastic című filmet is rendezte.

„A Gaslitben lehetőségünk van elmondani Martha Mitchell hihetetlen történelmi szerepét a Watergate-botrány feltárásában. Emellett szerencsések vagyunk, hogy egy álomstábbal tehetjük mindezt, köztük Juliával és Seannal és a legjobb kreatív csapattal, akiket csak kérhettünk” – mondta Christina Davis, a Starz eredeti tartalmakért felelős igazgatója. „Nem is lehetnénk jobban izgatottak, hogy elhozhatjuk ezt a történetet a csatorna közönségének világszerte.”

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com