Hírek

Julianne Moore az Apple TV+ új filmjében, a Sharperben (is) szerepel

Julianne Moore és az Apple kapcsolata gyümölcsöző, az első közös produkciót még le sem forgatták, máris érkezik a következő: Sharper.

Az Apple rövid időn belül a második projektjét hozza tető alá Julianne Moore-al. A Megmaradt Alice-nek Oscar-díjas színésznője ezúttal a Sharper (Élesebb) című filmben fog szerepelni. A filmet a különleges független produkciók otthona, az A24 gyártja. A Deadline értesülései szerint Moore egy manhattani milliomos közegben mozgó szélhámost alakít majd, aki szakmányban csalja ki módos üzlettársai dollármillióit.

Moore első Apple TV+-ra érkező sorozata, a tervek szerint nyolc részes Lisey’s Story még csak előkészületi szakaszban van. A Stephen King regényből (Lisey töténete) adaptált és egyben a neves író által írt sorozatban Moore Lisey-t, a férjét elveszítő özvegyet alakítja. A sorozat – egy jó King adaptációhoz híven – a thriller, a horror és a dráma határterületein mozog majd.

Az Apple TV+ elstartolása óta nagy tőkét fordít saját projektekre.

A kezdetben Jason Momoa főszereplésével gyártotta a See című sorozatot, aminek a második évadát is berendelték. A legnagyobb visszhangot a The Morning Show váltotta ki. A Jennifer Aniston, Reese Witherspoon és Steve Carrell főszereplésével készült sorozat többnyire pozitív kritikákat kapott. Tom Hanks nagyszabású második világháborús drámájának exkluzív jogait is megszerezte, így az USA-ban a Greyhound július 10-én a cégóriás platformján debütál.

A Sharper forgatása közvetlenül egy másik Apple-A24 projektet követ. Bill Murray a főszereplője Sofia Coppola legújabb filmjének, az On the Rocknak, ami felett szintén exkluzív jogokkal bír majd az Apple TV+.

A Sharper forgatókönyvét Alessandro Tanaka és Brian Gatewood írta, akik A bébisintér kritikai buktája után elismertebb sorozatokat alkottak a kisképernyőn. A Nyomozó elvtárs hat epizódjában Channing Tatum mellett feltűnik Joseph Gordon-Lewitt is.

Avatar

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya