Hírek

Julianne Moore az Apple TV+ új filmjében, a Sharperben (is) szerepel

Julianne Moore és az Apple kapcsolata gyümölcsöző, az első közös produkciót még le sem forgatták, máris érkezik a következő: Sharper.

Az Apple rövid időn belül a második projektjét hozza tető alá Julianne Moore-al. A Megmaradt Alice-nek Oscar-díjas színésznője ezúttal a Sharper (Élesebb) című filmben fog szerepelni. A filmet a különleges független produkciók otthona, az A24 gyártja. A Deadline értesülései szerint Moore egy manhattani milliomos közegben mozgó szélhámost alakít majd, aki szakmányban csalja ki módos üzlettársai dollármillióit.

Moore első Apple TV+-ra érkező sorozata, a tervek szerint nyolc részes Lisey’s Story még csak előkészületi szakaszban van. A Stephen King regényből (Lisey töténete) adaptált és egyben a neves író által írt sorozatban Moore Lisey-t, a férjét elveszítő özvegyet alakítja. A sorozat – egy jó King adaptációhoz híven – a thriller, a horror és a dráma határterületein mozog majd.

Az Apple TV+ elstartolása óta nagy tőkét fordít saját projektekre.

A kezdetben Jason Momoa főszereplésével gyártotta a See című sorozatot, aminek a második évadát is berendelték. A legnagyobb visszhangot a The Morning Show váltotta ki. A Jennifer Aniston, Reese Witherspoon és Steve Carrell főszereplésével készült sorozat többnyire pozitív kritikákat kapott. Tom Hanks nagyszabású második világháborús drámájának exkluzív jogait is megszerezte, így az USA-ban a Greyhound július 10-én a cégóriás platformján debütál.

A Sharper forgatása közvetlenül egy másik Apple-A24 projektet követ. Bill Murray a főszereplője Sofia Coppola legújabb filmjének, az On the Rocknak, ami felett szintén exkluzív jogokkal bír majd az Apple TV+.

A Sharper forgatókönyvét Alessandro Tanaka és Brian Gatewood írta, akik A bébisintér kritikai buktája után elismertebb sorozatokat alkottak a kisképernyőn. A Nyomozó elvtárs hat epizódjában Channing Tatum mellett feltűnik Joseph Gordon-Lewitt is.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés