Hírek

Julianne Moore kampányt indított a fegyveres erőszak megfékezésére

julianne_moore_3Julianne Moore Oscar-díjas amerikai színésznő fegyverbiztonsági kampányt indított mintegy nyolcvan hollywoodi híresség támogatásával: a kezdeményezés célja, hogy megálljt parancsoljon a fegyveres erőszaknak az Egyesült Államokban.

A mások mellett Steve Carell, Ellen DeGeneres, Jennifer Lawrence, Kim Kardashian, Yoko Ono és Reese Witherspoon által felkarolt kampány azt szorgalmazza, hogy ne kerülhessen fegyver bűnözők, családon belüli erőszakot elkövetett emberek és mentális betegséggel élők kezébe. A kezdeményezés a biztonságos fegyvertartásra is felhívja a figyelmet.

„Hisszük, hogy a kreatív közösségnek meg van az a lehetősége, hogy kommunikációs képességeit és a kultúra erejét felhasználva sok más amerikait is cselekvésre bírjon a fegyveres erőszak megfékezésének jegyében” – húzta alá közleményében a Moore által életre hívott Everytown Creative Council nevű csoport.

Mintegy két hete egy szélsőséges nézeteket valló fiatalember több embert megölt, illetve megsebesített az Oregon állambeli Roseburgben az Umpqua Közösségi Főiskolán. Moore-t azonban nem ez az eset, hanem a newtowni Sandy Hook iskolában 2012 decemberében elkövetett ámokfutás sarkallta cselekvésre.

A People magazinnak nyilatkozva a színésznő elmondta, annak idején minden erejével azon volt, hogy távol tartsa a hírektől akkor 12 éves kislányát. Mint felidézte: „azt mondtam a férjemnek, hogy tennem kell valamit. Hogy ez az a dolog, amellyel kapcsolatban meg kell szólalnom. Szülőként ez kötelességem”.

Moore, aki februárban kapott Oscar-díjat a Megmaradt Alice-nek című filmben nyújtott alakításáért, barátait, munkatársait, ismerőseit felkeresve toborzott támogatókat a kampányhoz. „A válaszreakciók elsöprő erővel hatottak rám. Mindenki ugyanúgy érez az üggyel kapcsolatban” – jegyezte meg a színésznő.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com