Hírek

Ravasz csábítót alakít Julianne Moore egy új kosztümös sorozatban

Az Oscar-díjas Julianne Moore lesz a főszereplője a Sky és az AMC kosztümös drámasorozatának, a Mary & George-nak, amely a királyi család nagyhatalmú kegyencéről, Mary Villiersről és fiáról, George-ról szól.

A nyolcrészes, igaz történeten alapuló limitált sorozat kreátora DC Moore, akinek többek között a Killing Eve, a Temple és a Not Safe For Work is a nevéhez fűződik – írja a Deadline.

Julianne Moore Mary Villiers-t fogja alakítani, Buckingham grófnőjét, aki a 17. századi Angliában gyönyörű fiát, Györgyöt arra nevelte, hogy elcsábítsa I. Jakab királyt, és a mindenható szeretője legyen. A páros felháborító cselszövések révén a szerény indulás után az egyik leggazdagabb, legelőkelőbb és legbefolyásosabb anya és fia lett, akit Anglia valaha látott.

A sorozat forgatása 2023 elején kezdődik. Ez mindössze a második alkalom, hogy Moore egy tévésorozat főszerepét alakítja, az Apple 2021-es Lisey története című minisorozata után.

A Mary & George-ot a drámaíró Moore írja, akit Benjamin Woolley The King’s Assassin című non-fiction könyve inspirált. A sorozat vezető rendezője Oliver Hermanus, a Moffie és a Living rendezője.

Utóbbit nemrég mutatták be a Sundance, Velencei, Telluride, Torontói és Londoni Filmfesztiválokon és mi is írtunk róla.

A sorozatot várhatóan 2023-ban sugározza a Sky az Egyesült Királyságban, Írországban, Németországban és Olaszországban. Az AMC Networks az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon és Indiában fogja vetíteni.

A Megmaradt Alice-nek és A gyerekek jól vannak sztárja, Moore mindent megnyert, amit csak lehet: Oscar-, BAFTA- és Emmy-díja mellett ő az első amerikai színésznő, aki elnyerte a cannes-i, berlini és velencei filmfesztiválok legfőbb színészi díjait. A szerepről így nyilatkozott: „Mary Villiers olyan nő volt, aki saját tettei révén hatalmas és befolyásos személyiséggé vált a jakobinus kori Londonban.  Ijesztő, de felemelő kihívás őt életre kelteni a filmvásznon”.

Liza Marshall executive producer így nyilatkozott: „Mary egy olyan nő, akit kortársai átkoztak, de mindig a legokosabb ember volt a társaságban. Az olyan fékezhetetlen nőket, mint Mary, túl gyakran írták ki a történelemből, de DC Moore briliáns forgatókönyvével és Oliver Hermanus rendezővel az élen visszaszerezzük a történetét, hogy egy igazán egyedi, kihagyhatatlan sorozatot hozzunk létre.”

DC Moore hozzátette: „Mióta először olvastam Mary Villiers életéről – és mindarról, amit fiával, George-dzsal elért –, megszállottan szerettem volna ezt a történetet a képernyőre vinni. Jakab király gyakran figyelmen kívül hagyott szerelme és vágya a férfiak iránt, Mary rendkívüli felemelkedése nőként egy férfiak világában, és George (sok-sok) szexuális és politikai hódítása következtében ez egy mélységesen gazdag, és a filmvásznon még teljesen elmeséletlen történet egy olyan „közemberpárról”, akik mindent meghódítottak.”

Dan McDermott, az AMC Networks és az AMC Studios eredeti programokért felelős elnöke elmondta: „Egy olyan intrikus, ravasz, agyafúrt karakter, mint Mary Villers, jól illeszkedik az AMC Networks legikonikusabb karakterei közé. Nagy örömmel üdvözöljük az AMC-nél a páratlan Julianne Moore-t, aki profin vezet végig Mary és George lebilincselő utazásán”.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com