Hírek

Júliusban forog Yorgos Lanthimos és Emma Stone űrlényes filmje

Úgy látszik, bejött a közös munka. Yorgos Lanthimos negyedjére is Emma Stone-nal forgat, pedig legutóbbi projektjüket még be se mutatták széles körben.

A 77. Cannes-i Filmfesztiválon debütál éppen A kegyelem fajtái (Kinds of Kindness) című abszurd komédia, nyáron pedig megtörténnek az első széleskörű premierek is. Szeptemberben 19-én várhatóan hazánkba is eljut az antológiafilm, amelyben Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Hong Chau és Margaret Qualley is több szerepben látható. Ezzel elértük azt, hogy egy éven belül két Lanthimos-alkotást is láthatnak a magyar nézők, hiszen csupán pár hónapja mutatták be itthon a Szegény párákat, ami több Oscar-díjat is hozott a stábnak – többek közt Emma Stone második színésznői szobrát.

Lanthimos és Stone tehát egymásra talált, a soron következő projektjükhöz pedig magukkal viszik Jesse Plemonst is. A Bugonia szintén furcsa alapszituációt bont ki:

egy fiatal férfi elrabol egy üzletembert, mert azt gondolja róla, valójában földönkívüli.

A már említett Szegény párák és A kegyelem fajtái előtt A kedvenc című filmen dolgozott közösen a görög rendező és Emma Stone. A gyümölcsöző munkakapcsolat legújabb darabjára se kell várhatóan sokat várni a filmrajongóknak. A Collider szerint a forgatás már júliusban megkezdődik, így várhatóan 2025-ben mutatják be a kész produkciót, amely a Focus Features és a Universal Pictures égisze alatt készül.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com