Hírek

Június 3-án országszerte újranyitnak a Cinema City mozijai, rengeteg régóta várt alkotással

203 nap zárvatartás után, június 3-án nyitja újra a Cinema City országszerte mozijait, biztonsági óvintézkedések mellett. Már az első héten olyan filmek debütálnak, mint az Oscar-díjas Nomádok Földje, a Lelki ismeretek és a Még egy kört mindenkinek.

Az Oscar-díjas alkotásokon túl olyan további, szintén régóta mozivászonra kívánkozó filmek is érkeznek a Cinema City mozitermeibe júniusban, mint a Hang nélkül 2, a Halálos Iramban 9., a Szörnyella és Démonok között 3. – Az ördög kényszerített. Mindenezek mellett a Disney stúdió Luca és a Sony stúdió Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő animációs filmjeivel várják a nézőket. A tavaly nyáron bevezetett bizonyos óvintézkedések továbbra is érvényesek lesznek. Részletes moziműsor május 30-tól elérhető a cinemacity.hu-n.

Fél év alatt majd’ másfél év filmkínálata érkezik:

Jelentős magyar és nemzetközi filmkínálat lesz elérhető a 2021-ben, hiszen valamennyi, a szélesebb közönséget vonzó produkció mozis premierje elmaradt. Júniusban érkezik ezek közül a Cinema City mozijaiba a Nomádok Földje, a Lelki ismeretek, a Hang nélkül 2, a Halálos Iramban 9, a Szörnyella, a Démonok között 3. – Az ördög kényszerített. A magyar produkciók közül a Spirál, a Hét kis véletlen és az Éden is látható lesz a vásznakon.

Nyáron olyan alkotások kerülnek továbbá a Cinema City műsorára, mint a Fekete özvegy, a Dzsungeltúra, az Öngyilkos osztag 2., a Raya és az utolsó sárkány, a Space Jam: Új kezdet, a Croodék – Egy új kor, és a Hotel Transylvania 4 – Transzformánia. Az év második felének meghatározó és igen várt filmjei pedig a Dűne, a 25. Bond-film, a Nincs idő meghalni, a Top Gun: Maverick, a Marvel stúdió Örökkévalók és az Universal Énekelj 2. animációja lesznek.

Szintén a nyáron láthatják a magyar filmek szerelmesei az Űrpiknik, az Így vagy tökéletes, a Becsúszó szerelem és A feleségem története című alkotásokat. Ősz elején a Toxikoma és a Berlinálén a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve-díjat nyert Természetes fény című filmek kerülnek nagyvásznon bemutatásra.

Fontos információk a biztonsági óvintézkedésekről:

a jelenleg érvényes kormányrendelet értelmében mindenki látogathatja a mozikat, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal és elmúlt 18 éves. A 16-18 év közöttiek kísérő nélkül jöhetnek, amennyiben van oltási kártyájuk, azonban azok a 18 év alatti nézők, akik még nincsenek beoltva, csak oltási kártyával rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják a mozikat.

A védettségi igazolványt, vagy a védettségi applikációt mind a pénztárnál, mind a jegykezeléskor a Cinema City munkatársai elkérik, a beazonosításhoz szükséges okmányok, a személyi igazolvány, vagy az útlevéllel együtt. A kormányrendelet értelmében a maszk nem kötelező.

A járványhelyzet enyhülése mellett a mozihálózat továbbra is kiemelten kezeli a munkatársai és a nézők biztonságát és egészségét, ezért:

  • a Cinema City jegyrendszere az egyes tranzakciók között továbbra is automatikusan kihagy majd egy helyet, ez azonban nem vonatkozik a Cinema City VIP és 4DX formátumaira, ahol a nagyobb székeknek és a kényelmes kialakításnak köszönhetően a távolság adott.
  • Minden munkatárs maszkban dolgozik majd, azok, akik ételt szolgálnak fel kesztyűt is viselnek.
  • A Cinema City folytatja a közösségi terek, így a lobbyk, mosdók, termek rendszeres takarítását, fertőtlenítését és a mozik területére kézfertőtlenítőt helyez ki.

A Cinema City emellett kéri, hogy aki bármilyen betegség tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com