Hírek

Jussát várja – Újabb Vaják-sorozat érkezik

A Vaják (The Witcher) sorozatadaptációja akkora siker volt a Netflixen, hogy úgy tűnt, csak idő kérdése a fantasy univerzum további fejezeteinek bemutatása.


Hirdetés

Minisorozat formájában ismerkedhetünk meg a vajákok eredetével. A Netflix bejelentette, hogy készül a The Witcher: Blood Origin, mely 1200 évvel játszódik korábban, mint Geralt (Henry Cavill) kalandjai. A történet olyan karaktereknek és eseményeknek kíván hátteret adni, mint az első vaják megjelenése, és a szférák együttállásának kezdete, amikor eggyé vált a szörnyek és emberek világa. A sorozat fő fókuszában az elfek civilizációjának bukása áll majd.

A Blood Origin mindössze hat részben tervezi megalapozni a Vaják mitikus közegét.

A sorozat készítésében természetesen részt vesznek az eredeti készítők is: a kreátor Lauren Schmidt például executive producerként felügyeli majd a munkálatokat. A regények szerzője, Andrzej Sapkowski pedig kreatív konzulensként lesz jelen a projekt során.

A Netflix az új húzónévnek számító brandjével további tervei is vannak. Még januárban jelentették be, hogy animációs spin-off keretei közt ismertetik majd Geralt mentorának eredettörténetét – Vesemir feltűnésére a második évadban is lehet számítani Kim Bodnia megformálásában.