Hírek

KAFF 2017: A vörös teknős rendezője is részt vesz a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon

Michael Dudok de Wit, A vörös teknős rendezője is Kecskemétre látogat a 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) alkalmából – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A Franciaországban élő holland rendező 2000-ben Apa és lánya című rövidfilmjével Oscar-díjat nyert. Első egészestés animációja, A vörös teknős a Hajao Mijazaki által alapított, legendás Ghibli Studio megbízásából készült el kilenc év alatt. A francia-japán koprodukcióban gyártott film munkálatain nemzetközi stáb dolgozott, köztük a Kecskemétfilm Kft. munkatársai. A 80 perces animációs film nagy részét a kecskeméti rajzfilmstúdióban rajzolták, de a teljes színezése is itt zajlott.

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában különdíjat nyert alkotás 2017-ben bekerült az Oscar-díjra nevezett animációk közé is. A 13. KAFF európai versenyprogramjában is szereplő rajzfilm egy hajótörött férfi és egy óriás teknős különös kapcsolatát meséli el lenyűgöző látványvilággal.

Huszonhét országból több mint négyszáz filmet vetítenek június 21. és 25. között a 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon. A KAFF és a vele párhuzamosan futó 10. Európai Animációs Játékfilm és TV-film Fesztivál magyar és európai versenyprogramjában az elmúlt két év termésének legjavát mutatja be. Az idei díszvendég Ausztrália lesz, amelynek animációs művészetét egy öt blokkból álló válogatás mutatja be.

A nagyközönség számára a főtéren idén is lesznek esti vetítések. Dargay Attila tiszteletére mutatja be a fesztivál a Vukot, a Kodály-évfordulóra tekintettel pedig egy klasszikus, a Háry János is szerepel a programban, ezt követi majd június 24-én este az Oscar-díjra jelölt animációs film, A vörös teknős.

https://www.youtube.com/watch?v=usRRDQwOn7g

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com