Hírek

Kalap, vonat, robbanás – itt az Oppenheimer első előzetese

Christopher Nolan várva várt filmjéből egy percnyi ízelítőt kaptunk.

Változó világról és az atombomba elméleti hátteréről elmélkednek az Oppenheimer első előzetesében, amely néhány hete már látható az amerikai mozikban – a Nem előtt –, itthon viszont még nem, hiszen Jordan Peele filmje csak augusztusban érkezik hozzánk. Felbukkan egy kalap, némi robbantás, a visszaszámlálás alatt pedig egy vonat zakatolása fokozza a feszültséget. Ugyanis az előzetes rendhagyó módon egy élő videó, amely a premierig hátralévő időt számolja… Végül mozgásban is láthatjuk Cillian Murphyt Robert Oppenheimerként, az elmaradhatatlan kalapban, amely már az első fotókat is uralta.

Már szinte komikus méreteket öltött az Oppenheimer sztárparádéja, a bejelentések egy időben naponta érkeztek: Murphyn kívül látható lesz a filmben egyebek mellett Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt, Gary Oldman, Kenneth Branagh, Rami Malek és Josh Harnett is. A forgatókönyvet Nolan írta egy ismeretterjesztő kötet alapján. Érdekesség, hogy az Oppenheimer lesz az első olyan film, amit fekete-fehér filmre forgattak IMAX kamerával.

Az Oppenheimer 2023. július 21-én kerül az amerikai mozikba, egy napon Greta Gerwig Barbie-jával. Itthon bizonyára egy nappal korábban láthatjuk majd.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com