Hírek

A Kaliforniai álom dalszövegírói csatlakoztak az Aladdin remake-hez

Az Oscar-díjas dalszövegíró duó két új számmal jelentkezik Guy Ritchie filmjében.


Hirdetés

Benji Pasek és Justin Paul a City of Stars-ért vehette át a szobrot a tavalyi gálán, azonban idén A legnagyobb showmanhez írt This is Me című dalukkal alulmaradtak a Cocoban felcsendülő Remember Me-vel szemben. A 90. Oscar gála vörösszőnyegén a szerzőpáros bejelentette, hogy két új dalt is írnak az élő szereplős Aladdin-filmhez.

A klasszikus Disney rajzfilm mindkét zenei kategóriában diadalmaskodni tudott az 1993-as Oscaron, ahol a legjobb eredeti filmzene mellett a legjobb eredeti betétdal kategóriában is nyerni tudott, az A Whole New World című számmal. Pasek és Paul következő Oscar-jelölése persze még közel sincs kőbe vésve, de a jövőre érkező élőszereplős változat zenei betétjének fel kell kötni a nadrágszíjat, ha az eredeti rajzfilm klasszikus dallamainak nyomdokaiba kívánnak lépni.

A remake zenéjét Alan Menken, a Disney legendás zeneszerzője jegyzi, aki az eredeti Aladdin mellett többek között A szépség és szörnyeteg, illetve A kis hableány zenéjét is komponálta és egymaga nyolc Oscar-díjat vágott zsebre, ebből négyet az eredeti betétdal kategóriában. Azt egyenlőre nem tudni, hogy az 1992-es mese ismerős dallami ismét felcsendülnek-e majd az élőszereplős változatban.

Az Egyesült Államokban jövő májusban jelenik majd meg Guy Ritchie filmje, melyben Will Smith Dzsini hangjaként szólal majd meg.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.