Hírek

A Kaliforniai álom rendezője a Netflix-szel áll össze

Damien Chazelle, a Kaliforniai álom rendezője

Damien Chazelle a Legjobb rendezőnek járó Oscar-díja után a sorozatok felé veszi az irányt. A zenés stílus természetesen megmarad.

A Whiplash-sel és a Kaliforniai álommal befutott Damien Chazelle egy új, zenei témájú sorozat, a The Eddy készítésében vesz részt. A széria a Netflixre készül, ezzel újabb nagynevű mozis rendezőt nyerve meg maguknak. Korábban olyan nevek rendeztek a szolgáltatónak, mint David Fincher, Martin Scorsese vagy Ava DuVernay. Chazelle executive producerként vesz részt a projektektben, illetve

ő rendezi az első két epizódot is a tervezett nyolcból.

A minisorozatot Jack Thorne írja, akit pár hete felkértek, hogy végezzen javításokat a Star Wars IX. részének forgatókönyvén. Több sorozat is köthető a nevéhez, például a This is England, a The Last Panthers vagy a Glue, de pár Skins epizód szerzője is volt. Idén mutatják be a Csodácska című filmet (előzetes itt), melynek írója volt.

Jack Thorne

A történet párizsi bár, annak tulajdonosa, zenészei, vendégei körül forog majd. Franciaországban zajlanak majd a forgatások, de nem csak ez az egyetlen eszköz az autentikusság elérésére. A Netflix ugyanis az angol szövegek mellett francia és arab nyelv dialógusokat is hallhatunk majd benne. A multikulturalizmus ezáltal egy központi elemet képvisel a sorozatban.

 

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..