Hírek

Kamaszkor és gyilkosságok a Quibi új sorozatában

1995 nyara évek óta a legmelegebb volt” – szól a When the Streetlights Go On előzetesének narrációja. Ám a Quibi minisorozatának főhősei hamar rájönnek, hogy nem a hőség a legnagyobb gondjuk. Az életüket felkavarja egy gyilkosság, nekik pedig egy rendőrségi nyomozás közepén kell megbirkózniuk a kamaszkor nehézségeivel is.

Felnőni nem könnyű. Úgy végképp nem, ha középsulis mindennapjaidat egy szörnyű gyilkosság és az akörüli nyomozás nehezíti. A When the Streetlights Go On főhősei ilyen szituációba kerülnek, amikor a városukban végeznek egy diáklánnyal és egy tanárral, a rendőrök szemében pedig mindenki gyanússá válik. A Quibi új sorozata egészen a kilencvenes évekig repít vissza, az 1995-ös nagy amerikai hőhullám idejébe.

A medencézést és a kertipartikat megzavarja a gyilkosság, ami kellőképpen felforgatja a kertváros lakosságát. Az Azban is játszó Chosen Jacobs főszereplésével készülő sorozat egy csapat fiatalt követ, akik a bűneset mellett a felcseperedés nehézségeivel is szembe kell, hogy nézzenek. Rajta kívül láthatjuk még a sorozatban Sophie Thatchert, Sam Strike-ot, David Lewist, Tony Hale-t, Kristine Froseth-t és Queen Latifah-t.

A When the Streelights Go Ont Chris Hutton és Eddie O’Keefe forgatókönyvéből Rebecca Thomas rendezi, aki például a Stranger Thingsen is dolgozott. Sőt, ha minden klappol, lehet, hogy a Quibi sorozata lesz a következő Stranger Things vagy Twin Peaks. Kisvárosi légkör, coming-of-age elemek, nyomozás és rejtélyek – minden adott.

A When the Streelights Go On a Quibi úgynevezett „Movies In Chapters” kategóriájába fog tartozni. Ez azt jelenti, hogy egy egészestés alkotás, de az 7-10 perces fejezetekre van felosztva – ez egy újfajta kísérlet a figyelem megragadására a streamingszolgáltatók korában. Április 6-án ezzel együtt közel ötven, ilyen logika mentén gyártott alkotás válik elérhetővé a Quibin.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..