Hírek

Kamufesztivál – FYRE előzetes

Megérkezett a Netflix Fyre fesztiváljáról szóló dokumentumfilmjének, a FYRE: The Greatest Party That Never Happened előzetese.

A Fyre fesztivál egy zenei fesztiválnak indult, amit a Bahamákon terveztek megrendezni két hétvégén 2017 áprilisban, illetve májusban. Az eseményt a Fyre Media nevű cég alapítója, Billy McFarland és az alkalmanként színészként is tevékenykedő rapper, Ja Rule szervezték. A terv az volt, hogy a luxusfesztivál segítségével promotálják a Fyre Media legújabb alkalmazását, aminek segítségével koncerteket lehet szervezni.

A Fyre fesztivál mögé számos „influenszer” is beállt. A közösségi médiára óriása befolyást gyakorló sztárok, mint Emily Rajtakowski, Kendall Jenner vagy Bella Hadid is pénzért reklámozták a fesztivált – csakhogy ezt az aprócska tényt elfelejtették közölni a követőikkel. Az esemény nyitóhétvégéjén hatalmas problémákkal küszködtek a szervezők a fesztivál biztonságát, élelmiszer ellátását, szálláshelyeket és fellépőket illetően. Végül, miután az első résztvevők a több ezer dolláros belépőjük ellenében luxusvillák helyett szedett-vedett sátrakkal, gourmet ételek helyett előre csomagolt szendvicsekkel szembesültek, a fesztivált határozatlan időre elhalasztották.

Ennek következtében a szervezőknek nyolc bírósági ügye is lett, az egyik felperes 100 millió dolláros kártérítést követelt. Tavaly a csalással vádolt Billy McFarland bűnösnek vallotta magát, és végül hat év börtönbüntetésre, valamint 26 millió dollár kártérítés megfizetésére ítélték.

A Netflix ennek a fesztiválnak a valószínűtlen történetét dolgozta fel egy dokumentumfilmben, aminek most megjelent az előzetese.

FYRE: The Greatest Party That Never Happened január 18-ától lesz elérhető a Netflixen.

Avatar

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..