Hírek

Gerard Butler a sivatagban robbantgat – Kandahár előzetes

A Greenland – Az utolsó menedék és a Támadás a Fehér Ház ellen 3. rendezője ismét Gerard Butlerrel a főszerepben forgatott. Az akcióhősnek ezúttal a Közel-Keleten kell túlélnie. Íme, az első előzetes a Kandahár című filmhez!

Gerard Butler egy CIA ügynök bőrébe bújva szabotázsakciót hajt végre Iránban. Ezután megjelenik róla egy kép a híradóban, ezért hajtóvadászat indul ellene és menekülnie kell. Vele tart tolmácsa is, az egyetlen kiút számukra egy régi CIA támaszpont Kandahárban, 600 kilométerre tőlük. A főhősnek és társának harminc óra áll rendelkezésére, hogy eljussanak céljukhoz, miközben számos veszély leselkedik rájuk.

Az előzetes alapján igazán akciódús filmnek ígérkezik a Kandahár.

Gerard Butler a főszerep mellett produceri feladatokat is vállalt. Butler sokadik alkalommal játssza el a harcos, legyőzhetetlen férfit; olybá tűnik, hogy szerepben ragadt, ami nem vet túl jó fényt a karrierjére nézve.

A film rendezője, Ric Roman Waugh karrierjét kaszkadőrként kezdte, innen tért át a filmrendezésre. Kezdetben filmjeinek központi eleme volt az erőszak, az igazságszolgáltatással való szembenállás: Az elítélt és A góré című börtönfilmekben realisztikusan ábrázolta az alárendelt egyén kiszolgáltatottságát és a morális dilemmákat.

Mindezek alapján éles a kontraszt Waugh börtönfilmjei és a Kandahár között. A film elöljáróban azt az érzetet kelti, hogy a brutalitás nem félelemből vagy önvédelemből fakad, hanem sokkal inkább a látványorgia kiszolgálása végett van jelen. Kérdés, hogy mennyire áll majd meg stabil lábakon narratív szempontból egy olyan film, mely az előzetes alapján hollywoodi klisékkel kizárólag a szórakoztatásra épít.

Waugh úgy tűnik, elkötelezett lett a hollywoodi popcornfilmek irányába; a Kandahár egy újabb bizonyíték erre.

A Kandahár Magyarországon június 22-én érkezik a mozikba, forgalmazója a Fórum Hungary.

Antalovics Dániel

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!