Hírek

Karácsonyi lidércnyomás? – Itt a Mi első trailere

A Tűnj el! után Jordan Peele ismét egy horrorral riogat minket – karácsonyra pedig megkaptuk tőle a Mi (Us) első trailerét is.


Hirdetés

Jordan Peele szerint a filmje, az Us, azt a jól ismert tényt boncolgatja, hogy bizony mindenki saját maga legnagyobb ellensége. A történet szerint egy családot saját hasonmásaik kísértik – a trailer tanúsága szerint nem is sikertelenül. A legjobb eredeti forgatókönyvért Oscart nyert Tűnj el!-t a horror újjászületéseként ünnepelték, talán új filmje is hozzátehet a kliséktől kifáradó műfaj vérfrissítéséhez. Lupita Nyong’o és Winston Duke játsszák a házaspárt, akiknek gyerekeikkel (Shahadi Wright-Joseph és Evan Alex) együtt kell megküzdeniük a túlélésért.

„Fontos volt számomra, hogy egy fekete család álljon a történet középpontjában – nyilatkozta a rendező –, de meg kell jegyezzem, hogy ez a film most nem faji kérdésekről szól. Sokkal inkább valamiről, ami úgy érzem, tagadhatatlanul igaz: az az egyszerű tény, hogy mi magunk vagyunk magunk legnagyobb ellenségei.”

A filmben feltűnik egy új szörny is, amiről nem sokat tudunk meg az előzetesből.

„Elhatároztam, hogy új horrormitológiát és új szörnyet teremtek. Úgy hiszem, hogy a szörnyek és a róluk szóló történetek teremtik meg a legjobb lehetőséget, hogy társadalomként eljussunk a legnagyobb igazságokhoz és szembenézzünk a félelmeinkkel” – olvastuk a Hollywood Reporteren.

A filmben feltűnik Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II és Anna Diop is. A Mi egy nappal az amerikai premier előtt, március 14-én nyit a hazai mozikban.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés