Hírek

Karácsonyi nyílzápor – pörgős új előzetest kapott a Sólyomszem

Hawkeye-Sólyomszem-Jeremy-Renner-Hailee-Steinfeld

Jeremy Renner és Hailee Steinfeld Sólyomszem sorozata hamarosan debütál, addig is az előzetes szállítja a karácsonyi légkört.

Pár nappal november előtt már az ajtón kopogtat a karácsonyi hangulat, de ebben az évben nem száncsengő, hanem robbanó nyílvesszők hangja zeng. November 24-én ugyanis a Marvel legújabb sorozata, a Hawkeye, azaz a Sólyomszem első két epizódja felkerül a Disney+-ra. A karácsonyi történet előzetese már lentebb látható és a finálét éppen az ünnep elé időzítették.

A most közzétett előzetes megerősítette, egy inkább játékos hangulatú, kevésbé komoly szériára kell számítanunk. A sorozat főszereplői a már jól ismert Jeremy Renner, vagyis Clint Barton. Renner Hailee Steinfeldel osztozik a játékidőn, aki Kate Bishop karakterét alakítja. Bishop hasonlóan jól bánik az íjjal és a nyílvesszővel, mint a veterán Bosszúálló. Ennek ellenére a fiatal nő nem tudja leplezni izgalmát, hogy Sólyomszemmel dolgozhat.

A Sólyomszem sorozat első pillantásra vegyíti a szuperhőstörténetet a kicsit régimódibb buddy movie koncepcióval és nyakon önti az egészet egy karácsonyi akcióval.

A Collider szerint Bishop lehet az egyik első, aki kitapossa az utat a Young Avengers, azaz Fiatal Bosszúállók formáció előtt (jöjjenek mozifilm, vagy sorozat formájában). Az is elképzelhető, hogy később megörököli Bartontól a Sólyomszem címet, amikor ő már visszavonult a családjához.

Jutalomjáték – Bosszúállók: Végjáték

A sorozat cselekménye már nagyjából az előzetes alapján sejthető: az eleinte vonakodó Clint társul az ifjú íjásszal, hogy megtisztítsák New Yorkot a karácsonyi időszakban. Az igazán odaadó MCU rajongók tudják, hogy számítani kell Yelena Belova (Florence Pugh) karakterére. Bár Pugh nem szerepel az előzetesben, viszont a sorozatban kétségkívül fog, ahogy megpróbálja megölni Clintet – a Fekete Özvegy stáblista utáni jelenetében tett ígéret szerint.

Hailee Steinfeld énekesnői karrierje mellett 2018-ban szerepelt az Űrdongóban, illetve ő adta Gwen Stacey hangját a Pókember – Irány a Pókverzumban is. A jelenleg készülő második részben vissza fog térni a szerephez. A kétszeres Oscar-jelölt Jeremy Renner idén egy másik sorozatban is debütál: november 14-én mutatja be a Paramount a Mayor of Kingstown bűnügyi sorozatát.

A Sólyomszem vezető írója Jonathan Igla. Az első két rész november 24-étől lesz elérhető a Disney+ platformján, majd hetente érkezik egy-egy rész.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com