Hírek

Karantén horror: Sam Raimi új sorozattal, a Shazam! rendezője pedig ijesztő rövidfilmmel jelentkezik

Hiába lassult le a filmipar, tényleges leállásról szó sincsen: nézd meg Sam Raimi legújabb horror antológia sorozatának rémisztő előzetesét vagy a Shazam!-ot jegyző David F. Sandberg horror rövidfilmjét.

Továbbra is fut a horror szekere, hiszen mind a mozikban, mind pedig a streaming oldalak filmes és sorozatos kínálatában is sorra találjuk az új alkotásokat. Gondoljunk csak a spanyol horrorba hajló Netflixes A platform vagy az Elisabeth Moss főszereplésével készült A láthatatlan ember sikerére. A Hang nélkül várva várt folytatása is a küszöbön volt már a járvány kirobbanása előtt, míg Taika Waititi Jude Law oldalán rendez horrorvígjátékot.

Az évtized legjobb horrorjai

A helyzet adta önkéntes karantén pedig kivételesen szépen illeszkedik a horrorfilmek szűk, fojtogató tereihez. Ezt használta ki a Shazam! rendezője, David F. Sandberg is, aki egy komplett rövidfilmmel jelentkezett a napokban. Persze a horror műfaja nem áll távol az alkotótól, hiszen korábban az Amikor kialszik a fény és az Annabelle 2: A teremtés kapcsán már kipróbálta magát a zsánerben. Most egy háromperces alkotást kapunk tőle, amelyet feleségével, Lotta Lostennel együtt készített; ez a Shadowed.

Az Evil Dead – Gonosz halott filmeket is készítő Sam Raimi is visszatért a horrorhoz. Az alkotó ezúttal az április 6-án induló új streaming szolgáltató, a Quibi egyik legújabb sorozatát jegyzi íróként és producerként. A 50 States of Fright címen futó antológia sorozat az USA 50 államának mindegyikéből bemutat egy-egy jól ismert rémtörténetet olyan sztárok közreműködésével, mint Asa Butterfield, Christina Ricci vagy Jacob Batalon.

Ahogy a Quibi összes alkotása, ez a sorozat is részenként nagyjából 10 perces lesz mindössze, ez azonban korántsem vesz le a minőségből. Az előzetes alapján ígéretes rövid történeteket láthatunk majd, olyanokat, amelyeknek egy része a mai napig kérdéseket vet fel és tökéletes rémmeseként szolgál a fiatalabb generációknak.

A Quibi teljes kínálatát itt találjátok.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya