Hírek

Karlovy Vary 2016: Woody Allen legújabb filmje, a Café Society zárja az 51. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivált

woody allen café society

woody allen cafesocietyA Karlovy Vary-i fesztivál záróünnepségén Woody Allen legújabb filmje, a Café Society is helyet kap majd.

A rendező Európa-trilógiája után (Vicky Cristina Barcelona, Éjfélkor Párizsban, Rómának szeretettel), ebbenaz évben a harmincas évek Hollywoodjába és New Yorkjába látogat, amelynek bemutatja összes szépségét és aljasságát.

Bobby (Jesse Eisenberg) elhagyja egyre ellenségesebb zsidó családját és elmegy Hollywoodba, hogy megismerje a valódi válágot. Odaérve megbabonázza a filmsztárok vakító csillogása, de mindenek előtt Vonnie (Kristen Stewart), a titkárnő varázsolja el, így pillanatok alatt megtapasztalja a szédítő boldogságot és a keresű csalódást egyaránt. A fiú visszatér szülővárosába, New Yorkba, megtört szívvel és az újonnan szerzett tapasztalattal.

Vittorio Storaro kamerája erősen megvilágított képeket rögzített, amelyek a hollywoodi aranykort és new york-i luxuslakosztályok és fenyegető búvóhelyek bonyolult labirintusát idézik. Jesse Eisenberg átalakulása egy neurotikus beosztottból kedélyes világfivá képessé teszi Allent arra, hogy egy meghiúsult szerelem szeretetteljes és nosztalgikus történetén keresztül jelenítse meg védjegyeit a filmben: csodálatos zene, polírozott egysorosok, és a bukás, amelyből nincs menekvés – mindez szemben a zavarodott főszereplők romantikus machinációival, akik arra kényszerültek, hogy megfizessenek a végzet rosszindulatú trükkjeiért.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com