Hírek

Karlovy Vary 2018: Díjat nyert a Virágvölgy

Csuja László: Virágyvölgy

Csuja László Virágvölgy című filmjét az East of the West szekciójának zsűrije nagydíjával tűntette ki az idei Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál. A közép- és kelet-európai első és második filmes alkotók filmjeit bemutató válogatásban 12 versenyfilm közül bizonyult a legjobbnak.

A Virágvölgy a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor programjában készült. Szilágyi Zsófia és a Egy nap cannes-i FIPRESCI díja után tehát a program újabb filmje kapott kitüntetést A-kategóriás filmfesztiválon. Csuja László debütáns filmje Magyarországon játszódik, napjainkban. Egy külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő, jószívű Lacival, aki úgy érzi, ha befogadja őket, lehetőséget kap a családalapításra.

A film amatőr szereplőkkel készült, főszereplője Berényi Bianka és Réti László. Premierjét a rendező és a főszereplők jelenlétében a fesztivál keretében, a hét elején tartották, kritikát írt róla a ScreenDaily és a Variety is.

A Virágvölgy stábja a premiervetítésen, Karlovy Vary-ban (Fotó: mnf.hu)
A Virágvölgy stábja a premiervetítésen, Karlovy Varyban (Fotó: mnf.hu)

Csuja László rendező a vele készített interjúnkban beszámolt a forgatásról és a szereplőválogatásról. Ebben némi aggodalommal tekintett filmje fogadtatására. Egy ilyen díj után azonban optimistább lehet a folytatást illetően.

A Virágvölgy augusztus 30-án kerül a magyar mozikba, forgalmazója az Elf Pictures.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com