Hírek

Karlovy Vary 2021: magyar elsőfilm is szerepel a versenyprogramban!

Kis Hajni Külön falka című, magyar-szlovák koprodukcióban készült első mozifilmje is szerepel az idei Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West szekció versenyprogramjában.

Az augusztus 20-28. között megrendezésre kerülő 55. Karlovy Vary filmfesztivál programját ebben az évben is 2000 alkotásból válogatták össze, benne Kis Hajni elsőfilmjével, amelynek világpremierje az East of the West nevezetű szekcióban lesz. Ezt követően a magyar és szlovák mozikban lehet majd megtekinteni augusztus 30-tól.

“Jó érzés lenne, ha az emberek a filmünk hatására tudnának nyitni olyanok felé is, akikről azt hitték, nem tudnak nekik megbocsátani” – nyilatkozta a rendező.  A történet a tizenkét éves Nikiről szól, akit nagyszülei nem tudnak kordában tartani. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

A majd’ egy évig tartó szereplőválogatáson csaknem 1500 kislányt és 400 férfit néztek meg az alkotók a főszerepekre.

Az apa szerepére végül Dietz Gusztáv egykori küzdősportolót választották, a kislányt pedig Horváth Zorka játssza. Mindkettőjüknek a Külön falka az első mozifilmje.

Kis Hajni eddigi két rövidfilmje, a Last Call és a Szép alak számos fesztiváldíjat nyert. Utóbbi a Diák Oscar-díj (Student Academy Awards) jelölésen kívül több mint száz fesztiválmeghívást kapott szerte a világban, és rengeteg díjjal tüntették ki. Legutóbbi filmje, a Last Call is több rangos fesztiválszereplésen van túl, sikerrel szerepelt többek között a szarajevói fesztiválon.

A Külön falkát Budapesten forgatták, Kis Hajni állandó alkotótársai, Nyoszoli Ákos operatőr, Nyitrai Anna látványtervező, Gorácz Vanda vágó és Borsos Oleg zeneszerző közreműködésével. A forgatókönyvet a rendező, illetve Szántó Fanni írta. A film producerei Berkes Júlia és Zachar Balázs, koproducerei Prikler Mátyás és Zora Jaurová, executive producere Petrányi Viktória.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com