Hírek

Karlovy Vary-ban van Fabricius Gábor nagyjátékfilm-terve

A Karolvy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a Midpoint elnevezésű nemzetközi forgatókönyv-fejlesztő workshop résztvevőjeként mutatja be nagyjátékfilm-tervét Fabricius Gábor.

A produkciós stáb tájékoztatása szerint Fabricius Gábor Szex, Drót, Rock’n Roll munkacímű, bemutatkozó nagyjátékfilm-tervét beválogatták a Midpoint Feature Launch programba. Fabricius Gábor rendezőként és forgatókönyvíróként dolgozik majd a nemzetközi szakembergárdával közösen a kora nyolcvanas évek punk zenei szcénájában játszódó személyiségdrámáján.

A szakmai műhely résztvevőit januárban a Trieszti Filmfesztivál, júliusban pedig a Karolvy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál látja vendégül. Így Fabricius Gábor a Karolvy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál döntéshozói (rendezők, producerek, sales agentek) előtt mutathatja majd be projektjét.

A közlemény szerint a Midpoint Feature Launch programba mindössze kilenc projektet választottak ki közel száz jelentkező közül. A program 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy a forgatókönyv-fejlesztés során a kreatív csapatmunkát erősítse író, rendező és producer között. A nemzetközi workshop-ot korábban olyan szakemberek vezették, mint Naomi Foner Oscar-jelölt és Golden Globe-nyertes író New Yorkból, akinek a filmjét többek között a Sundance-en mutatták be, Erik Jendersen, aki Robert Redford-dal közösen jegyez több filmet, továbbá Gazdag Gyula filmrendező vagy Tereza Polachová, az HBO Europe producere.

A Midpoint korábbi résztvevői az egyéves képzés után a legnagyobb fesztiválokon értek el sikereket filmjeikkel. Olyan projektek szerepeltek náluk többek között, mint György Kristóf Cannes-ban debütáló nagyjátékfilmje, az OUT, vagy Iveta Grofova Berlinale-díjas Little Harbour című alkotása.