Hírek

Kasszarobbantás előtt – Presztízsrekord közelében a Star Wars IX.

Még csak az utolsó előzetese jött ki, és karácsony előtt nyit csak a mozikban, mégis, úgy tűnik a Star Wars IX. újabb rekord tulajdonosa lehet hamarosan – értesült róla a mafab.hu.

Ez idáig szinte minden fontosabb bevételi rekordot az áprilisban bemutatott Bosszúállók: Végjáték tartott, most azonban úgy áll a helyzet, hogy valamiben hamarosan lelökheti a trónról a Star Wars: Skywalker kora – ez pedig derűlátásra ad okot a Disney háza táján.

A világ egyik legjelentősebb jegyértékesítő portálja, a Fandango legfrissebb jelentései szerint a Skywalker korára e pillanatig

már több jegyet foglaltak előre, mint eddig bármely más Star Wars filmre korábban.

A film marketingje kissé megbicsaklott a – szakmai és nézői körökben egyaránt megosztó – második előzetes idején. A legutolsó trailer azonban helyreállította a saga renoméját. Epikus, érzelmes, kalandos finálét ígér, és még a legkérgesebb szívű nézők is elmorzsolhattak néhány könnycseppet megtekintése közben.

Star Wars: Skywalker kora

Erik Davis, a portál egyik vezető szerkesztője szerint: „Hatalmas várakozás előzi meg a filmet, a Skywalker kora gyakorlatilag nagyobb népszerűségnek örvend már most, mint bármilyen más érkező újdonság.”

 A Fandango elemzései szerint közel két és félszer több jegy fogyott eddig a franchise – elvileg – utolsó epizódjára, mint két évvel korábban Star Wars: Az utolsó Jedikre, így gyakorlatilag a produkciót

már csupán az említett Marvel-opus előzi meg ebben a tekintetben.

A Star Wars: Skywalker kora kevesebb, mint két hónap múlva kielégíti ki a rajongók felfokozott várakozását, ugyanis a film december 19-én érkezik a világ filmszínházaiba.

 

Avatar

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya