Hírek

Kate Winslet címlapmodellből haditudósítóvá válik

A Lee című filmben a híres második világháborús riportert, Lee Millert fogja eljátszani.

Lee Miller szupermodell volt a múlt század korai éveiben, még a Vogue címlapján is megfordult, mielőtt második világháborús haditudósítóvá avanzsált. Róla fog szólni a Lee, amelyben a főszerepet Kate Winslet játssza el. A film végigkíséri a főhőst, ahogy a náci frontvonalak mögé eljut, és ahogy ott árulás miatt fogságba esik.

A filmet Ellen Kuras rendezi, akinek ez lesz az első nagyjátékfilm-rendezése, noha korábban operatőrként már egészen ismert volt.

Kate Winslettel is dolgozott együtt az Egy makulátlan elme örök ragyogásán.

„Azóta beszélünk róla, hogy egyszer kéne közösen dolgoznunk egy saját projekten. A Lee forgatókönyve pedig egy ellenállhatatlan ajánlat volt” – nyilatkozta a rendező a The Hollywood Reporternek.

A projekt egyelőre forgatás előtti stádiumban tart, tehát még csak a kutatás zajlik. A filmkészítők hozzáférést kaptak a teljes Lee Miller-archívumhoz, amely az amerikai fényképész és fotóriporter összes felvételét és naplóját tartalmazza. A produkció munkálatai a tervek szerint 2021 tavaszán kezdődnek majd.

Címkék

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu