Hírek

Kate Winslet címlapmodellből haditudósítóvá válik

A Lee című filmben a híres második világháborús riportert, Lee Millert fogja eljátszani.

Lee Miller szupermodell volt a múlt század korai éveiben, még a Vogue címlapján is megfordult, mielőtt második világháborús haditudósítóvá avanzsált. Róla fog szólni a Lee, amelyben a főszerepet Kate Winslet játssza el. A film végigkíséri a főhőst, ahogy a náci frontvonalak mögé eljut, és ahogy ott árulás miatt fogságba esik.

A filmet Ellen Kuras rendezi, akinek ez lesz az első nagyjátékfilm-rendezése, noha korábban operatőrként már egészen ismert volt.

Kate Winslettel is dolgozott együtt az Egy makulátlan elme örök ragyogásán.

„Azóta beszélünk róla, hogy egyszer kéne közösen dolgoznunk egy saját projekten. A Lee forgatókönyve pedig egy ellenállhatatlan ajánlat volt” – nyilatkozta a rendező a The Hollywood Reporternek.

A projekt egyelőre forgatás előtti stádiumban tart, tehát még csak a kutatás zajlik. A filmkészítők hozzáférést kaptak a teljes Lee Miller-archívumhoz, amely az amerikai fényképész és fotóriporter összes felvételét és naplóját tartalmazza. A produkció munkálatai a tervek szerint 2021 tavaszán kezdődnek majd.

Címkék
Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya