Hírek

Kate Winslet és Saoirse Ronan lesznek a főszereplői Francis Lee leszbikus románcának

Kate Winslet és Saoirse Ronan lesznek a főszereplői Francis Lee Ammonite című romantikus filmjének.

Frances Lee a tavalyi évben egy fiatal farmer és egy román vendégmunkás kapcsolatát feldolgozó Isten országa című filmmel robbant be a köztudatba, ami többek között a legjobb brit film kategóriában kapott BAFTA-jelölést, illetve a főszerepet alakító Josh O’Connort jelölték a feltörekvő sztár kategóriában.

Isten országa

A Deadline értesülései szerint az Ammonite egy 1840-es évekbeli tengerparti városban játszódik majd, ahol a paleontológus Mary Anning (Kate Winslet) és egy ápolónő (Saoirse Ronan) kerülnek egyre közelebb egymáshoz.

A forgatás előreláthatólag márciusban kezdődik. Winslet most fejezte be az Avatar folytatásának munkálatait. Ronant legközelebb Margot Robbie oldalán láthatjuk a Mary Queen of Scots című filmben, ami a 16. század két talán legijesztőbb királynőjének, Stuart Máriának és I. Erzsébetnek a konfliktusáról szól. Utóbbi január 31-én kerül a magyar mozikba.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya