Hírek

Kate Winslet és Idris Elba együtt küzd a túlélésért

Megérkezett az előzetese egy olyan filmnek, mely a Fehér pokol és az Everest után gyarapítja a havas hegyekben ragadt szerencsétlen sorsú emberekről készült alkotások listáját.

A The Mountain Between Usban az Idris Elba által játszott sebész és a Kate Winslet által alakított újságíró együtt zuhan le egy repülőgéppel. A pilóta életét veszti, ám ők ketten túlélik, és hamar rájönnek, hogy nem érkezik segítség. A havas hegyoldal azonban veszélyes hely, tele vadállatokkal, vékony jégmezőkkel, lavinákkal és az elviselhetetlen hideggel. Csupán egymásra számíthatnak a végső megmenekülés érdekében – miközben gyengéd érzések kezdik fűzni őket egymáshoz.

Winslet és Elba nem tűnik egy szokványos párosnak,

kémiájuk nem igazán érződik az előzetesből sem. Ám megbízhatóságukhoz kétség sem fér: Winslet még ma is jól választ szerepeket; Elbáról pedig a kickbox-kiképzéséről szóló dokumentumfilmje óta tudjuk, hogy szereti feszegetni korlátait. Láthatóan fizikailag is megterhelő lehetett a film forgatása – Winslet munkásságából pedig eléggé kilógnak az akciófilmek.

A film Charles Martin 2010-es nagysikerű regénye alapján készült. A rendező az izraeli származású Hany Abu-Assad (Omar, Mennyország most), akinek ez az első hollywoodi produkciója. Az amerikai premier időpontja: október 20.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com