Hírek

Kate Winslet és Idris Elba együtt küzd a túlélésért

Megérkezett az előzetese egy olyan filmnek, mely a Fehér pokol és az Everest után gyarapítja a havas hegyekben ragadt szerencsétlen sorsú emberekről készült alkotások listáját.

A The Mountain Between Usban az Idris Elba által játszott sebész és a Kate Winslet által alakított újságíró együtt zuhan le egy repülőgéppel. A pilóta életét veszti, ám ők ketten túlélik, és hamar rájönnek, hogy nem érkezik segítség. A havas hegyoldal azonban veszélyes hely, tele vadállatokkal, vékony jégmezőkkel, lavinákkal és az elviselhetetlen hideggel. Csupán egymásra számíthatnak a végső megmenekülés érdekében – miközben gyengéd érzések kezdik fűzni őket egymáshoz.

Winslet és Elba nem tűnik egy szokványos párosnak,

kémiájuk nem igazán érződik az előzetesből sem. Ám megbízhatóságukhoz kétség sem fér: Winslet még ma is jól választ szerepeket; Elbáról pedig a kickbox-kiképzéséről szóló dokumentumfilmje óta tudjuk, hogy szereti feszegetni korlátait. Láthatóan fizikailag is megterhelő lehetett a film forgatása – Winslet munkásságából pedig eléggé kilógnak az akciófilmek.

A film Charles Martin 2010-es nagysikerű regénye alapján készült. A rendező az izraeli származású Hany Abu-Assad (Omar, Mennyország most), akinek ez az első hollywoodi produkciója. Az amerikai premier időpontja: október 20.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya