Hírek

Kate Winslet vezetésével új nyomozós minisorozat érkezik az HBO-tól

Tíz év elteltével ismét sorozatban szerepel Kate Winslet. Az Oscar-díjas színésznő ráadásul az HBO égisze alatt és Guy Pierce mellett vezeti majd a Mare of Easttown című nyomozós drámát.

A TVline-tól érkezett a jó hír, miszerint Kate Winslet ismét a kisképernyőre vándorol. Noha évek óta hangját adja egy Moominos sorozathoz,

a Mare of Easttown című krimi-dráma lesz az első élőszereplős minisorozat a Mildred Pierce óta, amely a tévére hozza nekünk a színésznőt.

A történetben Winslet egy kisvárosi nyomozót alakít, aki megpróbál felderíteni egy helyi gyilkosságot. Ahogy azonban halad az ügy, egyre több sötét titokra derül fény a látszólag tökéletes közösségben. Ugyan maga a felállás koránt sem eredeti, hiszen mostanában számtalan alkotás foglalkozik ilyen kiindulóponttal, a sorozat azért így is nagyon ígéretes.

A szereplőgárdában például olyan neveket találunk Winslet mellett, mint Guy Pierce, Evan Peters, Jean Smart vagy David Denman. A rendezői székben pedig Craig Zobel ül, akitől korábban a Vadászatot láthattuk. De ő rendezte a Westworld, A hátrahagyottak és az Amerikai istenek néhány epizódját is. A 7 epizódos minisorozatot az Our Friend és A visszaút forgatókönyvírója, Brad Ingelsby jegyzi.

Úgyhogy ilyen csapattal tényleg van miért várni az alkotást. Főleg, hogy a mű az HBO-tól érkezik, azaz szinte garantált a minőség.

Gondoljunk csak a Csernobil hihetetlen sikerére vagy a Perry Mason különleges hangulatára.

Remélhetőleg ezekhez hasonlóan jól sikerül majd a Kate Winslet főszereplésével érkező darab.

A Mare of Easttown című minisorozatra pedig már nem is kell annyira sokat várni. Az alkotás bő két hónap múlva, április 18-án indul majd az HBO műsorán.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.