Hírek

Kathleen Kennedy marad a Star Wars élén

Sokak őszinte sajnálatára a Disney által bekebelezett Lucasfilm feje a nézői vélemények ellenére továbbra is Kathleen Kennedy lesz.

A Star Wars nincs a legjobb passzban: a 2015-ben visszahozott szériát magasra emelte a közönség – 2 milliárdos bevétel fölé tolták –, ám ez a lelkesedés nem tartott ki sokáig. Az utolsó Jedik van olyan megosztó, mint az előzménytrilógia darabjai, a Solo pedig érdektelennek bizonyult és a leggyengébb Star Wars-bevételt hozta. Valami vérfrissítés nem ártana, hogy felcsigázzák a nézőket, ám a Disney szerint minden szépen és rendben működik, feltehetően ezért tartották meg Kathleen Kennedyt is.

Kennedy vitatott személyiség.

Már korábban írtunk arról, hogy milyen ötleteink vannak a Star Wars megmentésére, és az ő elbocsátása volt az egyik. Egészen megdöbbentő, hogy ez a nő még mindig vezethet egy ekkora céget a Solo buktája után. Nem azért, mert kevés ember volt kíváncsi a filmre, hanem mert a háttérben nagyjából az egész filmet újra kellett forgatni a rendezők kirúgása után. Ez legalább 200 millió dollár veszteség lehetett, nem is beszélve a tömeges ellenérzésről, amit Az utolsó Jedik és sokaknál már Az ébredő Erő kiváltott.

Hogyan mentsük meg a Star Warst?

A politikai korrektségnek való lefekvés csak egy dolog – azt más filmek is csinálják, a Disney meg egyenesen fürdőzik benne –, de a koncepció hiánya és a terepen tanúsított inkompetencia már nem ideológia kérdése. Mindenesetre 2021-ig még biztos Kennedy lesz a főnök. A jövőre érkező IX. epizód után még nem jelentettek be új filmet a szériában, úgyhogy remélhetőleg alapos tervezések zajlanak éppen.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..