Hírek

Kathryn Bigelow 9/11 következményeiről forgatja új filmjét

Kathryn BigelowAz Oscar-díjas Kathryn Bigelow új filmje a 2001. szeptember 11-i terrortámadások következményeivel foglalkozik. A főszerepet Tom Hardy kapta.

Bigelow filmjének forgatókönyve Anand Giridharadas True American: Murder & Mercy in Texas című, megtörtént eseményeken alapuló könyvéből készül. A megfilmesítés jogait az Annapurna Pictures vásárolta meg – írta szerdán a Variety.com hollywoodi portál.

A film a bangladesi légierő egy tisztjéről szól, aki az Egyesült Államokba emigrál. Néhány nappal a szeptember 11-i terrortámadás után azonban egy bosszúszomjas amerikai, Mark Stroman besétál a dallasi boltba, ahol a férfimunkát kapott, rálő és csaknem megöli.

Hardy, A sötét lovag: Felemelkedés című Batman-film egyik sztárja, aki hamarosan a Locke és a The Drop című produkciókban látható viszont a filmvásznon, mostanában két további filmben, az Elton Johnról készülő Rocket Man-ben, valamint a Splinter Cell-videojátékból születő akciómoziban is munkát kapott.

Kathryn Bigelow A bombák földjén című iraki háborús filmjéért kapta meg a rendezői Oscar-díjat, amelyet előtte még soha nem kapott meg nő. A rendező Zero Dark Thirty – A Bin Laden-hajsza című filmjét 2013-ban szintén jelölték az amerikai filmakadémia díjára.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya