Hírek

Katonának, ügyvédnek, művésznek és kémnek áll Benedict Cumberbatch

Ha a Sherlock folytatása nincs is kilátásban, Benedict Cumberbatch több, mint elfoglalt az elkövetkező években. A színész hamarosan mozikba kerül az 1917 címen futó háborús filmmel, de a Prisoner 760 stábja is most körvonalazódott.

Cumberbatch Colin Firth, George MacKay és Dean-Charles Chapman oldalán Sam Mendes első világháborús filmjében kerül legközelebb a filmvászonra. Az 1917 december végén ér a mozikba, igaz, hozzánk sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy nem jut el a film. Ami nem csak azért lenne nagy kiesés, mert a színészgárda nagyon erős és az alkotás máris Oscar-várományosnak számít, hanem azért, mert olyan illúziót kelt majd, mintha nem lennének benne vágások. Ez pedig egy háborús film esetében hihetetlen nagy dolog és kemény munka.

De nem csak ez a filmje tart az utómunkálatoknál a színésznek: az Ironbank címen futó Hidegháborús dráma két kémről szól, akik megpróbálják megállítani a Kubai rakétaválságot. A film ugyan a mindössze második nagyjátékfilmjét rendező Dominic Cooke-tól érkezik, a történet és Cumberbatch simán eladják a produkciót.

A szinkronszerepeiről is igen csak híres alkotó, aki olyan művekben szólalt már meg, mint A hobbit-trilógia, a Good Omens, a Maugli vagy a legfrisebb animációs A Grincs megint csak a hangját kölcsözni majd egy meséhez: a The Tiger Who Came to Tea egy bájos tv-filmnek ígérkezik.

A Jó, a Rossz és az Antikrisztus – Good Omens

Ami még biztosan jövőre a mozikba kerül, az Cumberbatch és Claire Foy közös alkotása, amely Louis Wain művész életéről és munkásságáról szól majd a 19. század végén. Emellett másik három projektje tart az előmunkálatoknál: Jane Campion rendezésében egy szívtelen testvért játszik majd egy farmon, aki végtelenül ellenszenves testvére új feleségével; a Rio című thriller Jake Gyllenhaallal és Michelle Williams-szel hozza őt össze; a legfrissebb hírek szerint pedig a Prisoner 760-hoz most csatlakozott Jodie Foster, Tahar Ramin és Shailene Woodley. Utóbbi film egy jogtalanul bebörtönzött férfi történetéről szól, aki egy évtizedet töltött rács mögött anélkül, hogy egyáltalán bármivel is megvádolták volna hivatalosan.

És hogy mi vár még a közeljövőben a színészre? Természetesen készül egy új Doctor Strange-film, a Rogue Male-ben egy olyan vadászt alakít, akinek bújkálnia kell az erdőben, míg a The Man in the Rockefeller Suit című drámában egy megbomlott elméjű férfit játszik, aki szentül hiszi, hogy ő a Rockefeller-család egyik tagja. Végül, de nem utolsó sorban egy másik szinkronmunka is előtte áll még, ez lesz a Magik című animációs film.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com