Hírek

Keanu Reeves képregényéből film és anime készül a Netflixre

BRZRKR

Keanu Reeves tavaly írt egy képregényt BRZRKR címmel, amelynek főszereplőjévé saját magát tette (pontosabban saját magának egy halhatatlan harcos alteregóját). Még ki sem jött a képregény, máris a filmes adaptációban rejlő potenciált rebesgették – és lám, egy évet sem kellett várni a hivatalos bejelentésre: a hírt, miszerint anime -és filmfeldolgozás is készül, tegnap tették közzé a Netflix Twitter-oldalán.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A streamingcsatorna tehát megszerezte a jogokat a BOOM! Studiostól, hogy képernyőre küldhesse a brutális, akciódús, véres BRZRKR feldolgozásait. Mint a Netflix bejegyzéséből kiderül, Reeves többszörösen is szerepet vállal majd ezek munkálataiban: az élőszereplős filmadaptációnak producere és természetesen főszereplője lesz, az animéhez pedig a hangját fogja adni. A hírek szerint a terv az, hogy a film korábban, az anime pedig azt követően kerül majd a nézők elé, de pontos premierdátumot még egyikhez sem tudni.

Keanu Reeves alteregója egyébként egy egyszerűen csak ’B’ névre hallgató halhatatlan, félig ember-félig isten harcos, aki 80 000 éve harcolja át magát korokon és korszakokon, amely során persze nem kis mennyiségű vért, halált és erőszakot látott. Épp ezért bérli fel éppen őt az USA kormánya olyan melókra, amik a halandók gyomra számára befogadhatatlanul brutálisak és kegyetlenek.

A 12 részes BRZRKR elkészítésében a színésznek természetesen a terep vérprofi alkotói segítettek. Reeves Matt Kindt-tel közösen írta a szöveget, az illusztrációért Bill Crabtree karikaturista és a Marvel művésze, Ron Garney felelt, a karakterek design-ját pedig Rafael Grampá valósította meg.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés