Hírek

Keanu Reeves kihúzta a gyufát Kínánál

47-ronin-keanu-reeves

Lekerültek a kínai streaming-platformokról a Mátrix és a John Wick-széria filmjei. Keanu Reeves a jó öreg „Tibet melletti kiállás” bűnébe esett…

Tetszett volna nem elmenni egy tibeti jótékonysági koncertre, kedves Reeves úr! Most aztán megnézheti magát! A Los Angeles Times szúrta ki, hogy két népszerű kínai streaming-szolgáltató, a Tencent Video és az iQiyi más filmek meleltt levette kínálatából Keanu Reeves két legnagyobb franchise-át, a Mátrix és a John Wick-filmeket. Azt nem tudni, mikor történt a törlés, és mik a pontos indokok, de a januári koncertet követően sok kínai felhasználó vágyott bojkottra, és ennek hangot is adtak a közösségi média platformokon.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A kínai kormány nem ismeri el országnak Tibetet és így nem teszi lehetővé az önrendelkezését,

annak ellenére, hogy a terület spirituális vezetője, a Dalai Láma egész életét tette fel arra, hogy valamilyen formában autonómiát szerezzen az ott élőknek.

Lehetett volna sokkal kínosabb is: John Cena a Halálos iramban 9. premierje idején abba a kellemetlen szituációba kényszerült, hogy bocsánatot kellett kérjen, amiért országnak nevezte Tajvant egy interjúban. Mindezt kínaiul is tette, így a filmet biztosan megvédte az ország bojkottjától és hatalmasat kaszált a produkció az ázsiai országban.

Az LA Times szerzőjének keresése nyomán kiderült, hogy olyan Reeves-filmek sem elérhetők Kínában, mint a Minden végzet nehéz, a Bill és Ted zseniális kalandja, a Féktelenül és a Ház a tónál. A hiba a gépezetben a Toy Story 4., amelyben a részben kínai származású színész szinkronszerepet vállalt – úgy tűnik, ez még nem tűnt fel a tisztogatóknak.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés