Hírek

Keanu Reeves könyvkiadásba fogott

Új szerepet vállalt Keanu Reeves, és nem a filmvásznon: nyáron elindította az X Artist’s Books nevű kis kiadót Los Angelesben Alexandra Grant vizuális művésszel közösen. A kiadó ezoterikus műveket ad ki kis példányszámban.

Grant és Reeves 2009-ben találkoztak egy vacsorán, nem sokkal ezután már a közös könyvükön dolgoztak – írja a New York Times. Ebben a művésznő szétfolyó tintaképekkel illusztrálta a színész morózus verseit. Az Ode to Happiness egy neves német kiadónál, a Steindlnél jelent meg. Nem sokkal később ugyanitt jelent meg a Shadows című könyvük, amelyben Grant színes sziluetteket készített a színészről Reeves veszteségen, mulandóságon és elfogadáson merengő meditációi mellé.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A színész hollywoodi sorból kilógó sztárperszónájához (ne felejtkezzünk el a Sad Keanu-mémekről) mindenesetre jól illik a saját kiadó. „Nem mintha bármi újat találnánk fel. De a célunk a minőségi könyvek kiadása” – mondta Reeves. A kiadóban a színész és üzleti partnere közösen hozzák meg a döntéseket, nem engednek a külső nyomásnak, kerülik az ügynököket, helyette „titkos könyveket” adnak ki – olyan nehéz eseteket, amiket máshol nem publikálnának. „A kihívást az jelenti, hogy hogyan irányítsuk a világ figyelmét ezekre a művészekre. Kiadóként hatalmas a felelősségünk, és igyekszünk mindent megtenni a sikerért” – nyilatkozta Reeves.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés