Hírek

Kedélyborzoló előzetest kapott Christopher Nolan új filmje

Dunkirk (Christopher Nolan filmje)A jövő nyáron mozikba kerülő Dunkirk Chrisopher Nolan első háborús tematikájú filmje, mely a jelek szerint pattanásig feszült thriller, vérbeli akciófilm és mély dráma lesz egyben.

A főbb szerepekben Tom Hardy, Kenneth Branagh, James D’Arcy és Mark Rylance látható majd a II. világháborús történetben, melyben a Dynamo hadműveletként elhíresült akciót dolgozta fel a rendező. A több mint 330.000 brit, belga és francia katona dunkerque-i csata során történt megmentéséről korábban nem készült még film, ám az alábbi előzetes láttán talán nyugodtan kijelenthetjük, jó kezekben van a mozgóképes feldolgozás.

A felsorolt sztárok mellett Harry Styles, Jack Lowden és Aneurin Barnard neve is megerősítésre került a jövő júliusra datált moziban, melyet Nolan – hozzá méltó módon – nagyrészt az eredeti helyszíneken forgatott. Ám nem ez az egyetlen dolog, amivel a rendező minél realisztikusabbá akarja tenni a filmjét: a hírek szerint 5 millió dollárért vásárolt egy eredeti II. világháborús repülőgépet, melyre először kamerákat szerelt néhány valósághű légi felvétel erejéig, majd egy érzékletes becsapódás lefilmezése kedvéért lezuhant vele és porrá zúzta.

Akárhogy is, az talán már ebből a rövidke előzetesből is látszik, hogy az erőteljes atmoszférát Nolannek a Dunkirkben is sikerül megteremtenie.

(forrás: Cinemablend)

Hancsók Barnabás

Hancsók Barnabás 2010 óta ír cikkeket a Filmtekercsnek, volt rovatvezető és olvasószerkesztő. Specializációja az adaptáció, a sci-fi, a vígjáték és a társadalmi dráma, szívesen ír szerzői, bűnügyi és dokumentumfilmekről is.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés