Hírek

Kedvcsináló érkezett a Black Mirror 7. évadához

black_mirror_uss_callister_jesse_plemons

A Netflix szatirikus, sci-fi antológia sorozata hamarosan a 7. évadához érkezik, amiben először kap majd folytatást egy korábbi epizód.

A Black Mirror vagyis a Fekete Tükör már több mint 10 éve szolgáltat számunkra vicces, sokkoló és hátborzongató jövőképeket, amikkel az alkotók igyekeznek felhívni a figyelmünket a technológiai fejlődésünk veszélyeire. Kezdetben korunk Alkonyzónájaként hivatkoztak Charlie Brooker agyszüleményére, ami az 5. évada óta sajnos jelentősen a fáradás jeleit mutatja, de még így is az egyik legnépszerűbb jelenleg futó sci-fi széria. A 4 éves szünet után tavaly érkezett meg a megosztó fogadtatásban részesült 6. évad és úgy néz ki 2025-ben már meg is fogjuk kapni a 7. etapot.

Ráadásul a sorozat történelmében először folytatást kap egy korábbi történetszál, ami nem más lesz, mint a Star Trek paródiaként funkcionáló USS Callister.

A 4. évad 1. részét a brit sorozatrendező, Toby Haynes (Brexit: Háborúban mindent szabad, Andor) rendezte, ami a San Junipero és a White Christmas mellett az egyik legelismertebb és legnépszerűbb epizóddá vált a nézők és a szakma szemében. Az eredeti epizód Robert Daly kapitányt (Jesse Plemons) követi, aki Kirk kapitányhoz híven bölcsen és bátran vezeti a USS Callister legénységét. Legalábbis ez a látszat, amíg az újonc Nanette Cole (Cristin Milioti) meg nem érkezik a fedélzetre és rájön, hogy ezen az űrhajón semmi sem az, aminek látszik. Az epizódban felbukkant még Jimmi Simpson, Michaela Coel, Billy Magnussen és Aaron Paul is kisebb-nagyobb szerepekben. Az epizód Emmy-díjat nyert kiemelkedő televíziós film, kiemelkedő hangvágás limitált sorozat, film vagy specialben, valamint kiemelkedő egykamerás limitált sorozat vagy film kategóriában is.

A 7. évad összesen 6 epizódos lesz és előreláthatólag 2025-ben érkezik.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com