Hírek

Kedvcsináló képek az új Transformers filmhez

Transformers_4Az Empire magazin januári számának köszönhetően főoldalon tetszeleg Optimus Prime. Számos werkfotó is napvilágot látott a földönkívüli autobotok, földi alakjairól. A történet a negyedik részhez érkezett és még mindig Michael Bay áll a kamerák mögött. Az első variáció óta sok idő telt el, de ha újraolvassátok a második és harmadik részről írt „tekercses” kritikáinkat rájöttök majd, hogy a Transformers filmek egyetlen konstans tulajdonsága a látványorgia és a kritikán aluli történetvezetés.

A negyedik rész Transformers: Age of Extinction címmel, 2014 június 27-én kerülhet a filmszínházakba egy egészen új – bár nem túl bizalomkeltő – színészi gárdával. A főszerepet ezúttal Mark Wahlberg játszhatja el, mellette pedig Nicola Peltz, Jack Reynor, Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Sophia Myles, Li Bingbing, T.J. Miller, Han Geng és Titus Welliver tűnik fel a vásznon. A történetet még mindig teljes titok övezi, de ahogy a bevezetőben is utaltam rá egy valamiben biztosan nem lesz hiány az akcióban és a látványos effektekben. Ha egy kis szerencsével sikerül a sztorit kerekebbre faragni, mint az eddigiek, talán a nyár egyik legnagyobb dobása lesz. A képek mindenesetre szépek, az autók egyre vagányabbak Marky Mark pedig minden kétséget kizáróan egy keményebb karaktert fog alakítani mint az előző részek Shia Lebeoufja.

hr_Transformers_4_6 hr_Transformers_4_7 hr_Transformers_4_8 hr_Transformers_4_9 hr_Transformers_4_10 hr_Transformers_4_11 hr_Transformers_4_12 hr_Transformers_4_13 hr_Transformers__Age_of_Extinction_15 hr_Transformers__Age_of_Extinction_16hr_Transformers_4_5 hr_Transformers_4_3 hr_Transformers_4_4 hr_Transformers_4_2 77408

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com