Hírek

Mi újat rejt az indiántemető?

Hamarosan hozzánk is elérkezik a Kedvencek temetője remake-je. A Stephen King rémregényéből készült eredeti filmet nagy sikerrel mutatták be 1989-ben, nem csoda hát, ha komoly várakozás előzi meg a mostanit is.

Már csak azért is izgalmas ez a várakozás, mert a producer előzetes nyilatkozata szerint talán nem is remake-et kapunk, hanem egy előzményfilmet. Lorenzo di Bonaventura nemrégiben a Consequense of Soundban tett nyilatkozata szerint: „Ha a könyvet nézzük, akkor még nem dolgoztunk fel mindent, amely azelőtt történt, hogy a Creed család beköltözött. Szóval szerintem egy jó történet van benne, ami engem különösen érdekel, hiszen az alapanyag felkínálja ezt. Haladunk valami felé, amely sok őrült, hátborzongató érzést ad.”

Nehéz ugyan elképzelni, hogy az átlagos amerikaiak életét élő Creed családdal milyen izgalmas dolgok történhettek, mielőtt Bostonból Maine államba költöztek egy jobb élet reményében. Mivel azonban David Kajganich mellett Stephen King a film forgatókönyvírója, nem gondoljuk, hogy unatkozni fogunk a nézőtéren.

Mindenesetre a Kevin Kolsch és Dennis Widmyer rendezésében hamarosan mozikba kerülő film története hasonlatos az 1989-ben bemutatott Kedvencek temetője című horror eredeti verzióval. Eszerint Louis Creed, a felesége Rachel és két gyermekük, Gage és Ellie új vidéki otthonukba költöznek, melynek közelében egy kisállat temető van. Miután a macskájukat elgázolja egy autó, az apa (Jason Clarke) a szomszédfiú (John Lithgow) segítségét kérve eltemeti az állatot a rejtélyes temetőben. Ekkor szabadul el az a szörnyű, kontrollálhatatlan gonosz erő, melynek következményeit mindenki megszenvedi.

Azonban a The Independent szerint az előzetes láttán a rajongók totál kiakadtak a traileren, mivel az lelőtt minden izgalmat a filmből.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=41&v=JzDswCyoudU

A Stephen King regényből készült horror remake egyébiránt az idei brüsszeli fantasztikus filmfesztivál nyitófilmje lesz április 9-én.

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com