Hírek

Keira Knightley már nem fél a skatulyától

annakareninaKeira Knightley ugyan még nem unja a kosztümös filmeket, de ezúttal stílust vált: ő lesz a következő Mrs. Jack Ryan.

Számos remek filmben játszott már Keira Knightley, amelyek jó része kosztümös dráma volt valamilyen veretes irodalmi mű alapján. Oscar-jelölését is a Büszkeség és balítélet című Jane Austen adaptációért kapta, legutóbb pedig az Anna Karenina címszerepében láthattuk. Az évek során a színésznőnek is feltűnt, hogy csupa kosztümös filmben szerepel, és egy ideig kényelmetlenül érezte magát emiatt. „Sokáig nyugtalanított a dolog, és folyton az járt a fejemben, hogy valamit biztos rosszul csinálok – meséli Keira a TV Times című angol lapnak adott interjújában. – Aztán egyszer csak, mint a villám, megkaptam magamtól a választ: hiszen minden teljesen oké, mert ezt a stílust szeretem! Végiggondoltam, hogy érdekel a történelem, kedvelem a klasszikus irodalmat, és emiatt aztán szeretek kosztümös filmekben játszani. Ez valahogy beindítja az ember fantáziáját, amit nagyon izgalmasnak találok.”

Keirát legközelebb mégsem egy újabb Jane Austen adaptációban, hanem egy izgalmas kémfilmben láthatjuk. A Tom Clancy regénye alapján készített Jack Ryan: Shadow One című filmben a címszereplő CIA-munkatárs feleségét alakítja. Amikor Harrison Ford játszotta Jack Ryant még a kilencvenes években (Férfias játékok, Végveszélyben), Anne Archer formálta meg emlékezetesen az odaadó Mrs. Ryant, a tökéletes feleséget, aki a családi tűzhely őrizője. A hírek szerint Keira már modernebb változatban hozza a figurát, talpraesett, emancipált nő, aki nincs oda azért, hogy a férje (Chris Pine) vásárra viszi a bőrét. Jack Ryan CIA-s mentorát Kevin Costner játssza, a világbékét fenyegető orosz oligarchát pedig Kenneth Branagh, aki egyben a film rendezője is.

(Jack Ryan: Shadow One – hazai bemutató: 2014. január.)

UIP Magyarország

UIP Magyarország

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya