Hírek

Kémthriller főszereplője lesz Paul Mescal

Az A Spy By Nature az MI6 köreiben játszódik majd, rendezője az Oscar-díjas Kevin Macdonald lesz. Akár franchise is lehet belőle a Normális emberekkel berobbant Mescal főszereplésével.

Az A Spy By Nature Charles Cumming Alec Milius című bestseller-sorozatának első részét adaptálja, az eredeti forgatókönyvet a Trainspottingot jegyző John Hodge írta, ezt Joseph Charlton (Ipar) dolgozta át – írja a Deadline. A rendező az a Kevin Macdonald lesz, aki az Egy nap szeptemberben című dokumentumfilmjéért Oscar-díjat nyert 1999-ben, azóta pedig Az utolsó skót királyt és a The Mauritaniant is neki köszönhettük.

A regény Alec Miliust követi, egy kiábrándult huszonéves fiatalembert, akinek a csaláshoz való tehetsége felkelti az MI6 figyelmét. Belekeveredik a britek és az amerikaiak geopolitikai háborújába, otthon pedig a párkapcsolatáért és a barátnőjével közös jövő felépítéséért küzd. Miközben hazugságainak hálója egyre sűrűbbre szövődik, Alec kénytelen szembenézni saját természetével – vajon tud-e jó ember és jó kém is lenni.

A film producerei Chris Clark (A világ összes pénze, Kálvária, Legenda) és Quentin Curtis. Az executive producerek a HanWay Films és az Ingenious Media, akik a producerekkel közösen fejlesztették a projektet. Hamarosan elkezdődik a világszintű értékesítés is.

„Már évek óta szerettem volna elkészíteni az A Spy By Nature-t – és amikor találkoztam Paul Mescallal, az intelligencia, a tehetség és a fiatalság igéző keverékével, tudtam, hogy megtaláltam a tökéletes sztárt” – mondta Macdonald. „Ez egy nagyon modern kémtörténet – szexi, veszélyes, erkölcsileg ambivalens –, és csak egy Paulhoz hasonló színész tudta volna elvinni a hátán.”

A HanWay Films vezérigazgatója, Gabrielle Stewart hozzátette, hogy a kémtörténet akár egy izgalmas új franchise kezdete is lehet.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!