Hírek

Kémthrillerben játszik együtt Harrison Ford és Anthony Hopkins

Harrison-Ford-blueAz amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségre (NSA) nézve terhelő információkat kiszivárogtató brit hírszerzőről szóló thrillerben játszik együtt Harrison Ford és Anthony Hopkins, a két világsztár mellett Natalie Dormer, Paul Bettany és Martin Freeman is szerepel az Official Secrets című produkcióban.

A film Marcia és Thomas Mitchell 2008-ban megjelent The Spy Who Tried to Stop a War: Katharine Gun and the Secret Plot to Sanction the Iraq Invasion című könyvén alapszik. A megfilmesítési jogokat az UTA Independent Film Group szerezte meg.

Az Irak elleni invázió 2003-as megindítása előtt Katharine Gun (Natalie Dormer) fiatal brit hírszerzőt letartóztatták, miután bizalmas információkat szivárogtatott ki az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség állítólag illegális tevékenységeiről a The London Observer újságírójának, Martin Brightnak (Paul Bettany).

A nő letartóztatása vezető hír volt világszerte. A filmben Bright minden követ megmozgat, hogy kiszabadítsa Gunt, majd idővel rájön, hogy mindkettejük élete veszélyben forog. Martin Freeman a The Observer külpolitikai szerkesztőjét, Hopkins egy nyugalmazott brit tábornokot, Ford a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) ügynökét fogja alakítani a filmvásznon.
A mozit Justin Chadwick (Mandela: Hosszú út a szabadságig, A másik Boleyn lány) rendezi a Sara és Gregory Bernstein által adoptált forgatókönyv alapján. A forgatási munkálatok májusban kezdődnek Nagy-Britanniában – írta a Hollywood Reporter portál.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com