Hírek

Újabb ígéretes sci-fi várható az Érkezés alkotóitól

A nyolc Oscarra jelölt Érkezés alkotói megint egy izgalmas sci-fi novellát szemeltek ki következő filmjükhöz.

A Dennis Villeneuve rendezte, nyolc Oscar-díjra jelölt Érkezés mögött álló stúdiók (21 Laps Entertainment és a FilmNation Entertainment) úgy gondolták, a nyertes kombináción nem érdemes változtatni, úgyhogy gyorsan meg is vásárolták a több rangos díjjal kitüntetett Ken Liu The Message című novellájának filmjogait, ami 2012-ben jelent meg az Interzone magazinban.

A történet középpontjában egy elismert asztro-archeológus áll, aki távoli bolygókon kutatja a letűnt civilizációk hagyatékait. A férfi most először találkozik a lányával, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Ez a kapcsolat adja a sztori emberi oldalát, ahogy két idegennek kell kialakítania az apa-lánya viszonyt, miközben előkerül egy titokzatos régészeti lelet is – benne egy kódolt üzenettel -, ami mindent megváltoztathat.

Nyilvánvaló, hogy akárcsak az Érkezés esetében, a látvány most is pazar lesz, de elődjéhez hasonlóan a The Message is a vaskosabb, mélyebb tartalmat hordozó sci-fik táborát erősíti majd.

Újra előkerül a kommunikáció kérdése, ami itt most nem csak a kultúrák, hanem a generációk közötti párbeszédet is vizsgálja majd a futurisztikus kulisszák előtt.

Fotó: Li Yibo

Ken Liunak eddig két kötete jelent meg idehaza, az A papírsereglet és más történetek és a Láthatatlan bolygók – mindkettő az Agave kiadó gondozásában. Egészestés film még egy írásából sem készült, de a közelmúltban egy másik novellája (Good Hunting) elevenedett meg David Fincher rendhagyó animációs sorozata, a Love, Death & Robots egyik epizódjában.

Avatar

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya