Hírek

Újabb ígéretes sci-fi várható az Érkezés alkotóitól

A nyolc Oscarra jelölt Érkezés alkotói megint egy izgalmas sci-fi novellát szemeltek ki következő filmjükhöz.

A Dennis Villeneuve rendezte, nyolc Oscar-díjra jelölt Érkezés mögött álló stúdiók (21 Laps Entertainment és a FilmNation Entertainment) úgy gondolták, a nyertes kombináción nem érdemes változtatni, úgyhogy gyorsan meg is vásárolták a több rangos díjjal kitüntetett Ken Liu The Message című novellájának filmjogait, ami 2012-ben jelent meg az Interzone magazinban.

A történet középpontjában egy elismert asztro-archeológus áll, aki távoli bolygókon kutatja a letűnt civilizációk hagyatékait. A férfi most először találkozik a lányával, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Ez a kapcsolat adja a sztori emberi oldalát, ahogy két idegennek kell kialakítania az apa-lánya viszonyt, miközben előkerül egy titokzatos régészeti lelet is – benne egy kódolt üzenettel -, ami mindent megváltoztathat.

Nyilvánvaló, hogy akárcsak az Érkezés esetében, a látvány most is pazar lesz, de elődjéhez hasonlóan a The Message is a vaskosabb, mélyebb tartalmat hordozó sci-fik táborát erősíti majd.

Újra előkerül a kommunikáció kérdése, ami itt most nem csak a kultúrák, hanem a generációk közötti párbeszédet is vizsgálja majd a futurisztikus kulisszák előtt.

Fotó: Li Yibo

Ken Liunak eddig két kötete jelent meg idehaza, az A papírsereglet és más történetek és a Láthatatlan bolygók – mindkettő az Agave kiadó gondozásában. Egészestés film még egy írásából sem készült, de a közelmúltban egy másik novellája (Good Hunting) elevenedett meg David Fincher rendhagyó animációs sorozata, a Love, Death & Robots egyik epizódjában.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..